Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, "Yayalaştırma uygulamasıyla araç öncelikli kent stratejisini bozup insani bir yaklaşım sunuyoruz." dedi.

Kantarcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çaycuma'da halkın güvenli ve huzur içinde alıverişini yapabilmesini sağlamak amacıyla bu çalışmayı yaptıklarını söyledi.

Şehir merkezinde hava ve gürültü kirliliğini ortadan kaldırmaya çalıştıklarını ifade eden Kantarcı, "Yaptığımız uygulama kent merkezlerinde yaşanabilirliği arttırıp, vatandaşlarımızın rahat dolaşımı ile güvenliğini artırmaktadır. Yayalaştırma uygulamasıyla araç öncelikli kent stratejisini bozup insani bir yaklaşım sunuyoruz." şeklinde konuştu.

"Çaycuma’mızın ekonomik, toplumsal, çevresel ve fiziksel koşullarında iyileştirmeler de sağlayan bu çalışma, çağdaş kent tasarımlarının temel ögelerinden biridir." diyen Kantarcı, "Esengin caddesinde imza toplayarak yayalaştırma bölgesi isteyen esnaflarımızın başvurularını değerlendirdik ve projeye ekledik. Öğretmenevinin yanı ile Esengin caddesinin bir bölümüne peyzaj çalışmalarıyla yeni bir görünüm ve fonksiyon kazandırıyoruz." diye konuştu.

Kantarcı, çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini anlatarak, "Yeni çalışma döneminde iki ana bulvarda yaptığımız ve herkes tarafından çok beğenilen yol uygulamasını daha da yaygınlaştıracağız. Çaycuma son derece şık görünüm kazanacak." dedi.