KESK Çaycuma Bileşenleri, depremin en büyük yıkıma ve hasara yol açtığı Van'ın Erciş ilçesine ikinci kez yardım gönderdi.

 

KESK'ten gönderilen yardımların Erciş'teki TMMOB Temsilciliği'ne kargoyla ulaştığı da bildirdi.

 

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama şöyle:

 

Van ve Erciş'te meydana gelen depremin hemen ardından KESK Çaycuma Bileşenleri tarafından bir kamyonet dolusu battaniye, yorgan, çocuk giysi ve ayakkabıları, çocuk bezi, çocuk maması, biberon, oyuncak, bay-bayan kışlık giysisi, kuru gıda ve kırtasiyen oluşan ihtiyaç maddesi temin edilmişti. Yardım malzemeleri, Zonguldak ve ilçelerinden temin edilen ihtiyaç maddeleriyle birlikte TMMOB Zonguldak İl Koordinasyon Kurulu, KESK Zonguldak Şubeleri ve Halkların Demokratik Kongresi Zonguldak Meclisi tarafından tutulan kamyonlarla Erciş'teki depremzedelere gönderilmiş ve Erciş TMMOB Temsilciliği tarafından da depremzedelere ulaştırılmıştı.

KESK Çaycuma Bileşenleri, Erciş'te acil olarak kuru gıdaya ihtiyaç olduğunun kendilerine bildirilmesi üzerine ikinci kez yardım gönderme kararı aldı.  Kısa bir sürede temin edilen çeşitli kuru gıda maddeleri kargoyla önce Bitlis Adilcevaz Öğretmenevi'ne oradan da Erciş'teki TMMOB Temsilciliği'ne ulaştı.

 

KESK adına açıklama yapan Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, Çaycuma'dan Erciş'e ikinci kez kardeşlik elinin uzandığını belirterek, Duyarlılık göstererek dayanışma içinde olan tüm kurum, kuruluş ve kişilere teşekkür ediyoruz. Van ve Erciş'teki depremzedelerin yaralarının sarılmasına katkı sunmaya devam edeceğiz. En son yaşanan 5,6'lık depremle mağdur olan Van'daki depremzedeler için yardım göndermek için çalışma başlattık. dedi.