Çaycuma ilçe merkezine kurulması düşünülen MOBESE kameralarıyla ilgili açıklama yapan Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, 2011 yılında MOBESE kameralarının ilçeye kurulacağını belirtti.
Ankara'da yaptıkları bir dizi girişim sonucunda AKP İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu ile birlikte Emniyet Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'ndan randevu talep ettiklerini belirten Gülşen, açıklamasında şunları söyledi;
"İlçemize MOBESE sisteminin kurulmasının yatırım programına alınması, belediye olarak da destek verilmesiyle ilgili olarak talepte bulunduk. Kaymakamımız Hasan Yaman ve İlçe Emniyet Müdürümüz Timur Özgen duyarlılık gösterdiler ve İl Emniyet Müdürlüğü vasıtasıyla Emniyet Genel Müdürlüğümüze ve İçişleri Bakanlığımıza dilekçe yazıldı. Geçen hafta içerisinde de yapılan görüşmeler neticesinde 2011 yılı yatırım programına alındığını, Zonguldak İl Özel İdaresi'ne MOBESE kamera sistemiyle ilgili 200 bin TL'nin de İl Özel İdaresi'ne gönderildiğini öğrendik. Altyapı çalışmalarını belediyemiz yapacak.
Aralık sonu itibariyle de Bakanlık Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ekip gönderecek. Projesi yapılacak ve keşfiyle beraber Zonguldak İl Özel İdaresi 2011 yılının başlarında ihalesini yapacak.
Yaklaşık 5-6 ay içerisinde ilçemiz çok modern ve sistemli bir MOBESE sistemine kavuşmuş olacak.
İlçemize hayırlı olsun diyoruz. Çok ciddi bir hizmeti ilçemize kazandırmış olacağız. Duyarlılıklarından dolayı İçişleri Bakanlığımıza, mülki amirimize ve İlçe Emniyet Müdürümüze teşekkür ediyoruz. Böylece ilçemizde hırsızlık, darp ve bir takım soygun olayları kısmen engellemiş olacağız" dedi.