İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’nca yürütülen “Mülki ve Yerel Yönetimlerde Yeni Fikirler ve Örnek Uygulamalar” seti çalışması kapsamında 19 proje uygulanabilir örnek proje olarak gösterildi.

“Mülki ve Yerel Yönetimlerde Yeni Fikirler ve Örnek Uygulamalar” seti çalışması ile valilik, kaymakamlık ve belediyelerce bütçe imkanları veya diğer kaynaklar kullanılarak, devlet vatandaş işbirliği ile gerçekleştirilen, vatandaşın hayatını kolaylaştıran, sosyal refahının yükseltilmesine katkıda bulunan ve örnek olacağı düşünülen projelerin seçilmesi amaçlanıyor. Bu çalışma, Strateji Geliştirme Başkanlığı’nca 4 Ağustos 2008 tarih ve 1711 sayılı yazı ile 81 il valiliği, kaymakamlıklar ve belediyeler tarafından; eğitim, sağlık, tarım, spor, sosyal-kültürel vb. alanlarda gerçekleştirilen projelerin istenmesiyle başladı. Bu çağrıya cevap veren 58 valilik, 44 kaymakamlık ile 7 büyükşehir, 10 il ve 13 ilçe belediyesinden gönderilen toplam bin 203 projeden “Mülki ve Yerel Yönetimlerde Yeni Fikirler ve Örnek Uygulamalar” setinde yer almak üzere 19 proje seçildi. 19 projenin yer aldığı “Mülki ve Yerel Yönetimlerde Yeni Fikirler ve Örnek Uygulamalar” kitabı yayınlanarak; vali, kaymakam, belediye başkanları ve il özel idarelerine kadar dağıtımı gerçekleştirildi. İçişleri Bakanlığı 1. Mülki ve Yerel Yönetimlerde Yeni Fikirler ve Örnek Uygulamalar tanıtım ve ödül toplantısında, seçilen her projeye bir stand yeri verilerek proje sahipleri tarafından projelerin tanıtımı planlanıyor.

İŞTE PROJELER

Eğitim ve Meslek Edindirme Projeleri: Antalya Alanya Kaymakamlığı “İstihdam Garantili Turizm Ara Eleman Yetiştirme Projesi”; Antalya Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü “Yarınlara Geç Kalmadan Projesi”; Denizli Sarayköy Kaymakamlığı “Mesleğim Var Projesi”; Sivas Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü “Taşımalı Branş Öğretmeni Uygulaması Projesi”; Sivas Gürün Kaymakamlığı “Gürün Merkez ve Suçatı Kasabasındaki Bütün Sınıfların (88 derslik) Akıllı Sınıflara Dönüştürülmesi Projesi”

Sosyal Hizmet ve Sosyal Yardım Projeleri: Antalya Valiliği “Aksu Sevgi Köyü 80. Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi Projesi”; Antalya Kemer Kaymakamlığı “Engellilere Destek Projesi”; Aydın Belediyesi “Mahalle Konakları Projesi”; Manisa Belediyesi “Bedensel Engellilerin Sosyal Hayata ve Meslek Hayatına Entegrasyonu Projesi”; Sakarya Hendek Belediyesi “Örnek Engelsiz Kent Projesi”; Samsun Büyükşehir Belediyesi “Yaşadığı Yerde Yaşlılara Bakım Hizmeti Projesi”; Sivas Belediyesi “Gıda Bankası Projesi”; Tokat Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü “Geleceğimiz Sokakta Kaybolmasın Projesi”; Zonguldak Çaycuma Belediyesi “Öğrenci Evleri Projesi”.  

Çevre Projeleri: Antalya Alanya Belediyesi 'Bitkisel Atık Yağların Kaynağından Ayrı Toplanması Projesi'

Kamu Hizmetlerini Geliştirme ve İyileştirme Projeleri: Antalya Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü 'Komşu Kollama Projesi'

Kültür ve Turizm Projeleri: Malatya Darende Kaymakamlığı 'Tohma Kanyonu Projesi'; Rize Hemşin Belediyesi 'Hemşin Turizm Dönüşüm Projesi'

Tarım ve Hayvancılık Projeleri: Şanlıurfa Valiliği Tarım İl Müdürlüğü 'Yağlık Zeytin Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi'