Kdz.Ereğli Mahalle ve Köylerini Kalkındırma ve Yaşatma Derneği tarafından Çayırlı Köyü'ndeki futbol sahasında düzenlenen ve 16 takımın katıldığı köyler arası futbol turnuvası, oynanan final maçıyla sona ererken, Çayırlı Köyü çok sayıda siyasetçiyi ağırladı.

Ereğli Mahalle ve Köylerini Kalkındırma ve Yaşatma Derneği tarafından Çayırlı Köyü'ndeki futbol sahasında başlayan final müsabakasını izleyen ve maç sonunda gerçekleştirilen törene AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ve CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk'ün yanı sıra Zonguldak'ın eski milletvekillerinden ve yöre siyasetinin önemli isimlerinden biri olan Ali Uzun da katıldı.

İşlerinin yoğunluğu sebebiyle törene katılamayan Kdz.Ereğli Belediye Meclis Üyesi Özkan Özyağcı ve çok sayıda belediye meclis üyesinin yanı sıra, bazı il genel meclis üyeleri, AKP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin ve CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı ve çok sayıda siyaset adamı da bu güzel futbol şenliğine katılanlar arasındaydı.

Çataklı Mahallesi ve Yunuslu Köyü takımları arasında oynanan final müsabakası ise nefesleri kesti. Davetlilerin de başından sonuna kadar alkışlarıyla destek verdiği zorlu mücadelede gülen taraf rakibini 2-0'lık sonuçla mağlup eden Çataklı takımı oldu. Maç sonunda davullar eşliğinde şampiyonluklarını doyasıya kutlayan Çataklılı oyuncuları, çok sayıdaki taraftarı da yalnız bırakmadı. Maç sonrasında, Çayırlı ve çevre köylerde spor yapmak isteyen gençlere daha iyi imkanların sağlanması adına yapılacak çalışmalara katkısı olması için bir koç açık artırmayla satılmak istendi.

İl Genel Meclis Üyesi Yılmaz Efe'nin 500 liralık teklifi ile başlayan ve bir ara üç bin sınırına gelen açık artırma için bir teklif sunan Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, bu koçun açık artırmayla tek bir kişiye külfet olmaktansa, törene katılan herkesin karınca kararınca derneğe katkı yapmasının daha doğru olacağını söyleyince açık artırmadan vazgeçildi. Erdoğan, şahsı adına 1000 liralık bir yardımda bulunurken, törene katılan diğer konuklar nezaket gereği milletvekilinin belirttiği bu tutarın üzerinde olmasa da çeşitli miktarlarda maddi yardımda bulundular. Açık artırma için getirilen koçun da bir sosyal yardımlaşma kurumuna bağışlanacağı belirtildi.

Bu zevkli mücadelenin sonrasında ise plak ve kupa törenleri gerçekleştirildi. Organizasyonu gerçekleştiren Kdz.Ereğli Mahalle ve Köylerini Kalkındırma ve Dayanışma Derneği Başkanı Metin Yüksel tarafından Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Kdz.Ereğli Belediye Meclis Üyesi Özkan Özyağcı, Eski Zonguldak Milletvekili Ali Uzun Anadolu Hastanesi Müdürü Semih Çolak ve Avukat Engin Güner'e verdikleri destek ve katkılarından dolayı plaket takdim edildi.

Plaketlerin takdiminden sonra da kupalar sahiplerini buldu. Düzenlenen turnuvada üçüncü lan Kızılca köyü'nün kupasını Eski Zonguldak Milletvekili Ali Uzun, ikinci olan Yunuslu takımının kupasını AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, şampiyon Çataklı takımının kupasını da CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk takdim etti.

Düzenlenen kupa töreninde bir konuşma yapan AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, bu tür sosyal ve sportif çalışmalarla bölge köyleri arasındaki ilişkilerin gelişmesinin mümkün olacağına işaret ederek, turnuvayı gerçekleştiren dernek yönetimine teşekkür etti.

CHP Milletvekili Ali İhsan Köktürk de konuşmasında Ereğli'nin tüm köylerinin hizmetin en güzelini hak ettiğini kaydederek, yörede spor yapmak isteyen gençlere daha iyi imkânların sağlanması gerektiğini vurguladı ve bu noktada üzerilerine düşen her göreve hazır olduklarını söyledi.