Devrek Ziraat Odası Başkanı İdris Uzunsel, "Köylerimizde kalan insanların da büyük şehirlere göç etmemeleri için hayvancılık desteklenmeli ve çiftçilere çok cazip teşvikler verilmeli" dedi.
Çiftçilerin sorunlarının genelde ekonomik sıkıntılar olduğunun altını çizen Uzunsel, "Ülkemizde ve bölgemizde hayvancılık, seracılık, meyvecilik gibi alanlarda çiftçilerimiz devlet tarafından desteklenmeli ve bu alanda üretim yap maları için cazip krediler sağlanmalı. Zaten ekonomik sıkıntılar içinde olan çiftçilerimize bu tür kolaylıklar sağlanmazsa bu alanlarda da yok olmaya doğru adımlar atılacak. Bölgemizde çiftçilerimizin tarım arazilerin hisse sayısının çok olması ve tarım alanlarının bölünmüşlüğü nedeniyle tarım ve hayvancılık da giderek azalmış durumdadır" dedi.
Hükümetin çiftçilere verdiği, gübre desteğinin 5 TL, ma zot desteğinin 5 TL toplam 10 TL olduğunu, bununda çiftçileri tatmin etmediğini söyleyen Uzunsel, "Tarım ve hayvancılığın gerek ülkemiz genelinde, gerekse bölgemizde daha yaygın hale gelmesi için hükümet, çiftçiye verdiği bu desteği daha da yükseltmeli. Zaten büyük ölçüde göç veren Zonguldak'ta bu çalışmalar ya-pılmazsa, artan göçü durdurmak, köylerimizin boşalmasının önüne geçilemez. Ziraat Odası olarak hedeflerimiz, hayvancılıkla uğraşan insanlarımıza kredi verilmesi ile ilgili çalışmalar yapıyoruz" dedi.