3-4-5 Temmuz tarihlerinde 16. sı gerçekleştirilecek olan Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında Cehennemağzı Mağaraları'nda Söyleşi, Şiir ve Müzik Dinletisi ve Semah Gösterisi gerçekleştirilecek.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, her yıl olduğu gibi bu yılda festival etkinlikleri kapsamında Cehennemağzı Mağaraları'nda çeşitli etkinliklerin gerçekleştirileceğini belirterek şunları söyledi: " Cehennemağzı Mağaraları'nda 4 Temmuz 2009 Cumartesi günü saat 14.30'da Festival Organizasyon Komitesi tarafından Sunay Akın söyleşisi,  Saat 17,30'da ise Rotary Kulübü tarafından Ünlü şair ve Akademisyen Ataol Behramoğlu'nun Şiir ve Müzik dinletisi gerçekleştirilecek.
5 Temmuz 2009 Pazar günü saat 17.00'de ise Alevi Kültür Dernekleri ve Rotary Kulübü tarafından Cehennemağzı Mağaraları'nda Semah gösterisi düzenlenecek" dedi.
Başkan Posbıyık, etkinlikleri gerçekleştiren Alevi Kültür Dernekleri Kdz. Ereğli Şubesi ve Kdz.Ereğli Rotary Kulübü yöneticilerine teşekkür ederek, "Tüm halkımızı bu renkli etkinliklere davet ediyorum " dedi.