Çaycuma Kaymakamı İsmail Kaygısız, ilçeye bağlı Taşçılı, Kadıoğlu, Kalafatlı ve Dereli köylerinde görülen çekirgelere karşı ilaçlama çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
Taşçılı Köyü'nden bir grup vatandaş, köylerinde yoğun bir şekilde çekirge görmesi üzerine 26 Haziran 2009 Cuma günü İlçe Tarım Müdürlüğü'ne başvurdu. İlçe Tarım Müdürlüğü teknik elemanları, Taşçılı Köyü ve çevre köylerde çekirgelere karşı ilaçlama çalışmaları başlattı.
Çaycuma Kaymakamı İsmail Kaygısız, Zonguldak Tarım İl Müdürü Yusuf Akın ve Çaycuma İlçe Tarım Müdürü Aydın Çelik, çekirge çıkan köylerde incelemelerde bulunarak, köy halkına mücadele konusunda bilgi verdi.
Çaycuma Kaymakamı İsmail Kaygısız ise, çekirge istilası ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi;
"İlçemizde görülen çekirgelerin türü İtalyan Çekirgesi... Şu anda 3. ergin dönemde. Çekirgeler, 5 ergin dönemden oluşup yaşamlarına bölgemizde Nisan ayının son haftası veya Mayıs ayının ilk haftasında başlayıp temmuz ayının ortalarına kadar sürdürüyor. İlçe Tarım Müdürlüğümüz çekirge görülen köylerde yol güzergahı, geniş köy alanlarında ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. İlaçlama makinelerinin ulaşamadığı bahçe ve alanlarda ise halka çekirge ile mücadele ilacı dağıtıyor. Çaycuma Kaymakamlığı, çekirge ile mücadelede çekirge görülen köylere alet ve ilaç konusunda yardımcı oluyor. İlçe Tarım Müdürlüğümüz, önümüzdeki yılda her hangi bir istilaya karşı, çekirge rezervasyon ve garciad alanlarının tespit edilmesinden sonra Nisan ayının son haftasında toplu haldeki yumurtlama yerlerinin sürülerek yumurtaların yok edilmesi ve zararlı çekirge nimflerinin görülmeye başlamasından ve sürveylerle uygun yoğunluğun saptanmasından sonra ise ilaçlı mücadeleye başlayacak."