CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Av. Avni Çelebi gazetemiz merkezini telefonla arayarak ilçemizde yayımlanan bazı gazetelerdeki haberle ilgili olarak açıklama yaptı.
Çelebi’nin bu konudaki açıklaması aynen şöyle:

“CHP Kdz. Ereğli ilçe örgütümüzün düzenlediği ve geçtiğimiz hafta sonu yapılan 12 Haziran Milletvekili Genel Seçimlerinin değerlendirildiği toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Disiplin Kurulu üyesi sıfatımla ve çağrılı olarak katıldı.
Toplantıda yerel ve genel düzeyde değerlendirmeler ve tartışmalar yapıldı. Söz alan konuşmacılar geleceğe ışık tutabilecek saptamalarda bulundular. Basına kapalı yapılan toplantı ilçe başkanı tarafından da sonlandırıldı.
Ben bugün (dün) ilçemizde yayımlanan bazı gazetelerde yer alan açıklamalarda  karşısında hayrete düştüm. Gazetelerdeki açıklama sahibinin söyleşisinin yarınki gazetelerde ayrıntılı olarak yayımlanacağının belirtildiği için o konudaki düşüncelerimi söyleşiyi okuduktan sonra söyleyeceğim.
Kendisine ilçe başkanı sıfatını yakıştıran arkadaşımıza da örgütünün desteğini ve onayını almadan birilerinin tavassutu ile kazandığı bu önemi ve anlamı bir kere daha gözden geçirmesini dilerim.
Yaptığı değerlendirme sübjektif ve gerçek dışıdır.”