Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kdz.Ereğli'de yeğeninin düğün törenine katıldı. Düğünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Çelik, Hüzünle, kederle sevinçler birlikte yaşanıyor. Hayat böyle bir şey dedi.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, eşi Beyhan Çelik ile Ereğli'ye dayısının oğlu Abdi Karagöz'ün kızı Esengül ile Akçay ailesinin oğlu Savaş Akçay'ın düğün törenine katıldı. Düğün salonuna gelen Bakan Çelik ve eşi, düğün sahibi olan akrabaları tarafından karşılandı. Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ve partililer ile birlikte düğün salonuna giren Bakan Çelik salondakilerle selamlaştı. Sevgi Barış Dostluk Düğün Salonu'ndaki düğünde gazetecilere açıklama yapan Bakan Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın vefatından büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

HOŞ BİR SEDA BIRAKTI

Merhume Erdoğan'ın iyi bir ömür yaşadığına inandığını belirten Çelik şunları söyledi; Hüzünle kederle sevinçler birlikte yaşanıyor. Hayat böyle bir şey. Sayın Başbakanımızın annesini kaybetmesi milletimiz tarafından üzüntüyle karşılandı. Hepimiz çok üzüldük ama 'hayırlı ömür, hayırlı ölüm' derler. İyi bir ömür yaşadığına inanıyoruz. Ve en önemlisi, Türkiye'ye dünyaya hoş bir seda bırakarak Tenzile Hanım dünyadan ayrıldı. Bu her anneye nasip olmaz. Yani, Türkiye'ye yön veren, Türkiye'nin makus talihini değiştiren bir lider evlat yetiştirip dünyadan göç etmek, aslında en iftihar edilecek husustur. Her annenin arzu ettiği bir tablodur. Bu kendilerine nasip olmuştur. Kendilerini rahmetle anıyorum. İnşallah bu güzel emekleri, evlat yetiştirmedeki hassasiyeti bütün annelere de örnek olur düşüncesindeyim.
"Tabi böyle bir üzüntü yaşarken burada da yeğenimizin programlanmış bir düğünü vardı. Onların bu mutlu günlerine de katılmayı uygun buldum. Ailece onları tebrik etmek, kutlamak ve bundan sonraki hayatlarında başarı dilemek için buradayız.

Akrabaları ile sohbet eden Bakan Çelik, kucağına aldığı akrabalarının 10 aylık oğlu Eymen'i sevdi. Bakan Çelik'in damada 100 Avro taktığı düğünde, eşi Beyhan Çelik de geline Cumhuriyet altını armağan etti. Bakan Çelik, takı merasiminin ardından İstanbul'a gitmek üzere ilçeden ayrıldı.