Son 2 yılda gerek sektörde gerekse dünyada ekonomik bunalımlar yaşandığını, herkesin yaşam standartlarını, alışkanlıklarını ve bakış açılarını değiştiren zorlu bir süreçten geçtiğini belirten Erdemir Genel Müdürü Oğuz Özgen, “Kriz ile birlikte tek yürek olarak ortaya koyduğumuz iyileştirmeler bu süreci olabilecek en iyi şekilde geride bırakmamızı sağlamıştır” dedi.

Özgen, şirketin 2010 yılının ilk 9 aylık sonuçlarında olumlu gelişmeler yaşandığını, Türkiye’nin 2010 yılında bir önceki yıla göre üretimini %14.6 artırarak 29 milyon ton ham çelik ürettiğini hatırlatarak, bazı bölgelerdeki zayıf talebe rağmen, ülkedeki güçlü büyümenin çelik sektöründeki büyümeyi destekleyeceğinin ifade edildiğini vurguladı.

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları Genel Müdürü Oğuz Özgen, gerek ülkede gerekse dünyada yaşanan ekonomik krizin etkilerinden “tek yürek” olarak en iyi şekilde geride bıraktıklarını söyledi. Kriz öncesi ve kriz sonrası önemli dönük noktaları yaşandığını açıklayan Özgen, çelik tüketiminin 2010 yılında bir önceki yıla göre %13.1, 2011 yılında ise %5.3 oranında artacağı tahmin edildiğini vurguladı.

YENİ YILA İLİŞKİN
HEYECANLAR
Erdemir Genel Müdürü Oğuz Özgen, Erdemir’in kurumsal olarak çıkardığı dergide yer alan açıklaması şu şekilde: “yeni yıl” kavramı her zaman yeni umutlarla birlikte geliyor, daha sağlıklı, daha mutlu daha başarılı, daha varlıklı günler getirmesi arzu ediliyor.
Geçtiğimiz iki yılda gerek sektörümüzün gerekse dünyamızın yaşadığı en büyük ekonomik bunalımlardan birinin etkileriyle sarsılmışken, yeni yıla ilişkin heyecanlar, belirsizliklerin ve kötümser tahminlerin gölgesinde kalmıştı. Hepimiz yaşam standartlarımızı, alışkanlıklarımızı, bakış açılarımızı değiştiren zorlu bir süreçten geçtik. “Kriz öncesi” ve “kriz sonrası” kavramları değerlendirmelerimizde önemli dönüm noktaları oldu. Krizle birlikte tek yürek olarak ortaya koyduğumuz iyileştirmeler, bu süreci olabilecek en iyi şekilde geride bırakmamızı sağlamıştı.

“GERİDE BIRAKACAĞIZ”
Gerek bu süreçte öğrendiklerimiz gerekse sektörümüzdeki olumlu gelişmeler 2010 yılının 2009’dan daha iyi bir yıl olarak geride bırakacağımızı gösteriyor. Nitekim şirketimizin 9 aylık sonuçları da bu görüşü destekliyor.
2010 yılında dünya ham çelik üretimi 2009 yılına göre %15 artarak, 1.414 milyon ton olarak gerçekleşti. Türkiye 2010 yılında bir önceki yıla göre üretimini %14.6 artırdı ve 29 milyon ton ham çelik üretti.
Dünya Çelik Birliği verilerine göre çelik tüketiminin 2010 yılında bir önceki yıla göre %13.1, 2011 yılında ise %5.3 oranında artacağı tahmin ediliyor. Demir Çelik Üreticileri Derneği verilerine göre ise ülkemizin çelik tüketiminin 2010 yılı için %20’nin üzerinde artması bekleniyor. Bazı bölgelerdeki zayıf talebe rağmen, ülkemizdeki güçlü büyümenin çelik sektöründeki büyümeyi destekleyeceği ifade ediliyor”