Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları tarafından üniversitelerin güzel sanatlar fakültelerinin heykel bölümü öğrencileri, yüksek lisans ve sanatta yeterlilik öğrencilerinin katılacağı Çelik ve Heykel yarışması düzenlendi.
Erdemir, çeliğin yaşamın her alanında var olduğuna dikkat çekmek ve heykel sanatının gelişmesinde rol oynayacak genç yeteneklerin desteklenmesi amacıyla Türkiye'deki üniversitelerin heykel bölümü öğrencilerine yönelik çelik heykel yarışması düzenlendiğini duyurdu.
Erdemir tarafından yapılan açıklama şu şekilde:
Yaşamlarımızın her alanında var olan çelik, dayanıklı, estetik, kullanışlı bir malzeme olarak güvenli, konforlu, kaliteli bir yaşamın vazgeçilmezidir. Devasa yapıların da minik aletlerin de yapı taşı olan çelik, sonsuz bir yaşam döngüsüne sahiptir, tekrar ve tekrar geri dönüştürülebilir. Çelik hayatı şekillendirir, kolaylaştırır ve güzelleştirir. Türkiye'nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir bu yarışma ile çeliğin yaşamlarımızın her alanında var olduğuna dikkat çekmeyi; Heykel sanatının gelişmesinde rol oynayacak genç yetenekleri desteklemeyi ve ülkemizde sanat eğitimine katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Heykellerin üretiminde çelik kullanılacak olup, talep edilmesi halinde sanatçılara Erdemir ürün yelpazesindeki malzeme, Erdemir tarafından, nakliye ücreti de dahil olmak üzere verilebilecektir.
Eserler açık havada sergilemeye uygun olacak olup, en uzun kenarı 2 metreyi geçmeyecektir. Başarı ödülü 3 adet 4 bin TL, mansiyon ödülü 10 adet 1.500 TL, jüri özel ödülü verilecektir. Eserler en geç 30 Nisan 2013 tarihine kadar Erdemir'e ulaştırılması gerekmektedir. Seçici kurulun 2-3 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da yapacağı değerlendirmenin ardından yarışmanın sonuçları 10 Mayıs 2013 Cuma günü gerçekleştirilecektir.