İskenderun Demir ve Çelik Fabrikaları’nda örgütlü Çelik-İş Sendikası greve bir gün kala işçinin de onayını alarak OYAK’ın ilk 6 ay için yüzde 25, ikinci yıl için toplam %40’lık ücret artışını kabul ettiği sendika tarafından açıklandı.

 

Çelik-İş Sendikası'ndan gazeteniz Önder'e konu ile ilgili verilen bilgi şu şekilde:

 

Fabrikada işçi grev arifesinde imzalanan sözleşmenin coşkusunu yaşadı. İsdemir’de Oyak yönetiminin ilk 6 ay için yüzde 25, ikinci yıl için toplam yüzde 40’lık ücret artışı teklifini Çelik-İş Sendikası, “işçiye ne yapalım?” diye sordu. Çelikhane önünde konulan sandıklarda işçinin sözleşmenin imzalanması için sendika yönetimine “imzala” yanıtını verdi. Kurulan sandıkların İsdemir’de çalışan çelik işçisinin üç vardiyasında da oy kullanılması nedeniyle geç saatlerde sonuçlandı. Çelik-İş Sendikası Genel Teşkilatlanma Sekreteri ve İskenderun Şube Başkanı Cengiz Gül, Türkiye’de enflasyon oranı ortada iken gelen teklifi iyi bulduklarını ancak işçinin kararı olmadan sözleşmeye imza atmayacaklarını söyledi. Gül sözleşme için gelen teklifi işçiye açıklayınca işçiler sendika başkanını omuzlara alıp imzala sloganı attı. İmza için Gül omuzlarda Ankara’ya uğurlandı.

 

GENEL MÜDÜR AÇIKLADI:

İLK ALTI AY %8

 

İskenderun Demir Çelik Fabrikası Genel Müdürü İsmail Akçakmak ise yayınladığı 97 no’lu tamimde sözleşme ile ilgili şu bilgileri aktardı.

Çelik-İş Sendikası ile yapılan çalışmalar sonuçlandırılmıştır. Bu hususta detaylı bilgilendirmenin sendikanız tarafından yapıldığı tarafıma bildirilmiştir, hayırlı olmasını dilerim. Toplu iş sözleşmesi kapsamında görüşme öncesi ücretlere ilk 6 ay için %8 diğer altı aylık dönemler için sırasıyla %3, %3 ve %5.5. ücret artışı getirilmiştir. İlaveten 2002 yılından bu yana İsdemir’de gerçekleştirilmekte olan teknolojik yenilenmeler yeni teknolojilere sahip tesislerin gerektirdiği bilgi ve tecrübe düzeyi ile tesisler arasındaki entegrasyon ve uyumun getirdiği ihtiyaçlara bağlı olarak iş derecelerinin yeniden düzenlenmesi gerekliliği sonucu mevcut iş dereceleri yeniden belirlenmiştir. Dünyanın, Türkiye’nin, çelik sektörünün ve yatırım yapmaya devam eden şirketimizin gittikçe zorlaşan koşullarına rağmen, bu uygulamaların getireceği ilave yükün karşılanması için hep beraber daha çok ve fedakarca çalışıp gerekli karlılık düzeyine ulaşacağımıza inancım tamdır. Hepinize ailelerinizle birlikte sağlık, mutluluk ve işlerinizde başarılar dilerim.