Alaplı Tepeköy mevkisinde 2010 yılında temeli atılan Cem evi inşaatın bitirilebilmesi için Gümeli Yardımlaşma ve Kültür Derneği üyeleri tarafından 20 bin TL yardım toplandı. 
Gümeli Yardımlaşma ve Kültür Derneği lokalinde yapılan toplantıya, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, dernek yönetim kurulu üyeleri ve Gümeli Beldesi vatandaşları katıldı. Toplantıda konuşan Dernek Başkanı Aytaç Tosun, Temelinin iki yıl önce atıldığı cem evinin kaba inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.
Hayırsever canların destekleriyle buraya kadar geldiklerini belirten Tosun, Üç katlı cem evi inşaatının kabasını tamamlamak üzereyiz. Bu zamana kadar hayırsever vatandaşlarımızın destekleriyle buraya kadar gelebildik. Ama yapılan yardımlar yetersiz kalıyor. Hayırsever vatandaşlarımızın yardımına ihtiyacımız var. Cev evini en kısa sürede tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine açmayı planlıyoruz. Bu aşamada herkesten yardım bekliyoruz. Binanın hizmete açılabilmesi için yaklaşık 100-125 Bin Lira arasında bir paraya ihtiyacımız bulunmaktadır. Bu akşamki toplantıda derneğe gönül vermiş üyelerimiz 20 Bin Liralık maddi yardımda bulundular. Acil ihtiyaçlarımız için çok önemli bir kaynak yaratmış olduk. Tüm duyarlı üyelerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum dedi.
Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam yardım kampanyasını bin lira nakit destek vererek açtığını belirterek, Dernek Başkanı Aytaç Tosun'u ve yönetim kurulunu tebrik ediyorum. Kısıtlı imkanlarla şimdiye kadar cem evimizin kaba inşaatının tamamlanmasında büyük mesafe kat etmişler. Hep beraber birlikte inşaatı tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine açmalıyız.
Herkes kararınca destek olmalıdır. Bende ilk etap olarak bin lira nakit destekle yardım kampanyasını açıyorum. Şimdiden vatandaşlarımıza hayırlı olsun diye konuştu.