Kdz. Ereğli’deki Yalı caddesinde bulunan “32 Mahalle”de toplanan Gülce Grubunun gönüllüleri, Şair Cemal Süreyya’nın  hayatını, edebi kişiliğini ve şiirleri hakkında görüş ve düşüncelerini konuştular.

Çeşitli anekdotlarla sürdürülen toplantı, grup üyelerince okunan şiirlerle devam etti. Soyadının bir harfini girdiği iddia sonucu kaybeden şairin, aşkları ve evlilikleri ile ilgili anlatılanlar katılımcılar tarafından ilgi ile dinlendi.
Şairin bir şiirinde geçen ''Gömmeden önce biraz gezdirin beni'' dizesi Sunay Akın tarafından vasiyet kabul edilip cenazesinin mezarlığa gidene kadar İstanbul 'da gezdirilmesi de ilgi çeken konulardan biri oldu.
Kültür ve sanat etkinliklerinde sıkça bir araya gelen Gülce Grubunun gönüllüleri bir hafta sonunu daha, edebiyata ayırmanın mutluluğunu paylaştılar.

İDDİA: Cemal Sürey(y)a kazanırsa ;Sezai Karakoç'un soyadı 'Karkoç' olacak. Sezai Karakoç Kazanırsa ; CemaL Süreyya'nın soyadı 'Süreya' olacak. Tahmin ettiğiniz gibi kızı Sezai Karakoç elde eder ve onunla çıkmaya başlar. Cemal Süreyya da gidip tek 'Y' harfini attırır soyadından...



SİZİN HİÇ BABANIZ ÖLDÜ MÜ?
 

Sizin hiç babanız öldü mü? 
Benim bir kere öldü kör oldum 
Yıkadılar aldılar götürdüler 
Babamdan ummazdım bunu kör oldum 
Siz hiç hamama gittiniz mi? 
Ben gittim lambanın biri söndü 
Gözümün biri söndü kör oldum 
Tepede bir gökyüzü vardı yuvarlak 
Şöylelemesine maviydi kör oldum 
Taşlara gelince hamam taşlarına 
Taşlar pırıl pırıldı ayna gibiydi 
Taşlarda yüzümün yarısını gördüm 
Bir şey gibiydi bir şey gibi kötü 
Yüzümden ummazdım bunu kör oldum 
Siz hiç sabunluyken ağladınız mı?