Bu ziyaret ile ilgili şu yazılı açıklama gönderildi:



EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

Ziyarette konuşan Talat Şeker;  ‘’Ereğli doğumlu olan, Ereğli de ikamet eden şehidimiz Vefa Karakurdu ve onun şahsında polis teşkilatımız adına da siz ilçe emniyet müdürümüze başsağlığı dilemeye geldik. 1993 yılında da Ülkü Ocakları olarak Halis Çınar Komiserimiz için, karlı bir havada buradan Balıköy Mezarlığına kadar elimizde bayraklarla yürüyerek, İstiklal Marşımızı okuyarak yürüyüp oradan geriye gelmiştik. Bu vesileyle şehidimiz Halis Çınar Komiserimizi de rahmetle yâd ediyoruz. Cenabı Allah şehadetlerini kabul etsin. Derecelerini kavi kılsın. Peygamberimize komşu eylesin. Onların şahsında vatanımızın, bayrağımızın, milletimizin güvencesi olan sizlere, Cenabı Allah güç versin. Milliyetçi Hareket Partisi tüm kadrolarıyla, maddi-manevi, terörle mücadele konusunda,  devletimizin ve milletimizin selameti ve bekası konusunda, her zaman ve her yerde yanınızdadır Sayın Müdürüm. Bu dileklerimizi iletmeye geldik. Kabul buyurun.’’ Dedi.

Buna karşın Emniyet Müdürü Fahri Küçük ise; ‘’Siz değerli heyetinizi kabul etmekten onur duydum. Yanımızda olduğunuz için çok sağ olun.  Bizim buna ihtiyacımız var.’’  dedi.

KDZ.Ereğli MHP İlçe Başkanı ve                 Yönetim Kurulu Üyeleri ikramlardan sonra günün anısına Emniyet Müdürü Fahri Küçük’e çerçeveli bir Türk Bayrağı hediye ettiler. Daha sonra emniyet müdüründen alınan izinle memurlara karanfil dağıtımıyla beraber başsağlığı dilediler.






JANDARMA KOMUTANLIĞI

MHP Heyeti Jandarma Komutanlığına geldiğinde KDZ.Ereğli İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gökhan Tufan tarafından karşılandı. Heyet ile görüşmelere geçildiğinde MHP Heyeti adına İlçe Başkanı Talat Şeker; ‘’Sayın Komutanım, yoğun mesai içinde olmanıza rağmen bizlere vakit ayırdığınız için Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu adına teşekkür ediyoruz. Biz, son dönemlerde ülkemizin yaşamış olduğu bu terör saldırılarından dolayı özellikle geçen hafta Beşiktaş Stadı yakınlarındaki patlamada Ereğli’den kaybettiğimiz polis şehidimiz, Vefa Karakurdu için emniyet müdürümüze az önce bir başsağlığı ziyaretinde bulunduk. Oradan da size  son birkaç içinde biliyorsunuz, Tunahan Kartal Balıköy’ünden Ereğli’de şehidimiz vardı. Yine geçen hafta itibariyle Kader Acar şehidimiz vardı. Bunlardan dolayı da sizlere başsağlığı diliyoruz. Cenabı Allah şehadetlerini kabul etsin. Derecelerini makbul eylesin. Peygamberimize komşu eylesin. Sizlere güç, kuvvet, sabır versin. Milliyetçi Hareket Partisi Türk Milleti adına, terörle mücadelede devletin ve milletin selameti ve bekası için her zaman askerin, polisin emniyet kuvvetlerimizin yol başçısıdır, dostudur, yoldaşıdır, omuzdaşıdır. Her zaman yanınızdayız sayın komutanım. Sizlere bu kutsal görevinizde üstün başarılar diliyoruz. Cenabı Allah yar ve yardımcınız olsun. ‘’ dedi.

İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gökhan Tufan ise; ‘’Böyle bir nazik ziyaretiniz için teşekkür ederim. Bu şekilde gelen sizler gibi değerli başka kurumlarımızda oluyor. Bunların da aynı şekilde gelmeleri bize moral veriyor, güç veriyor. Zaten böyle ziyaretler en çok birlik beraberliği gösteriyor. Biz çok teşekkür ederiz bu ziyaretiniz için.’’ Dedi.

Heyet burada da Binbaşı Gökhan Tufan’a Türk Milletinin birliğinin sembolü Türk Bayrağı hediye edildi. 

İkramların ardından askere de karanfil dağıtımı yapılarak başsağlığı dilendi.

Yönetim Kurulu Üyelerinden Mustafa Yılmaz, annesinin kendi elleriyle topladığı ıhlamur çiçeklerinden bir miktar komutanımıza teslim etti. Annesi; ‘’Bunu askerlere götür sıcak sıcak içsinler’’ demiş. Binbaşı Gökhan Tufan’da buna memnun olduğunu ifade etti. Çok mutlu olduklarını annemizin ellerinden öptüğümüzü iletmelerini söyledi.