Çocukluk günlerinde imkanlarının bulunmaması nedeniyle oyuncaklarını üreterek el becerisi kazanan 58 yaşındaki Kılınç, zamanla bu uğraşı hobi haline getirdi.



Kılınç (sağdaki), Gazi Alemdar Müze Gemisi Yaşatma Derneği Başkanı Durmaz Demiroğlu ile birlikte.

Atık malzemelerden, marangoz atölyelerinden aldığı kullanılmayan ahşaplardan, eski çanta ve ceketlerin derilerinden yararlanarak hediyelik eşya ve oyuncak üreten Kılınç, şimdiye kadar binin üzerinde obje yaptı.

Kılınç yine 1. Dünya Savaşı’nda İstanbul’a kömür taşıyan gemileri, Rus donanmasının saldırılarından koruyan 2. Deniz Tayyare Bölüğü’ndeki uçaklardan birinin benzerini hiçbir ücret almadan yaparak Gazi Alemdar Müze Gemisi’nde sergilenmek üzere teslim etmişti.

Yine Kılınç, Sarıkamış Deniz Şehitleri Anıtı’nda işlevini yitiren bakır rölyefi 1 ay yine hiçbir ücret ödemeden çalışarak yenilemiş ve düzenlenen törenle de yerine takılmıştı.

Kılınç, 7 Mayıs Pazartesi günü akşam saatlerinde Gazi Alemdar Müze Gemisi Yaşatma Derneği’nden çıktıktan sonra rahatsızlandı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine ilçedeki özel bir hastaneye kaldırılan Kılınç, yaşama veda etti.


Kılınç’ın cenazesi Ereğli Sefa Camisi'nden alınarak memleketi Elbistan'a gönderildi. Kılınç'ın cenazesi 9 Mayıs Çarşamba günü Elbistan'da kılınacak öğlen/cenaze namazı sonrası son yolculuğuna uğurlanacak.

Önder Gazetesi olarak ilçede el emeği ve örnek kişiliği ile tanıtan Mesut Kılınç’a Allah’tan rahmet, yakınları, sevenlerine başsağlığı diliyoruz.