Zonguldak Basın Camiası bir ustasını daha yitirdi.  Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Halkın Sesi Gazetesi Kültür Sanat yazarı Çetin Sezgin’i yitirdik.


Ankara Medicana Hastanesi'nde başarıyla gerçekleşen ilik nakline karşın ciğerlerinde oluşan enfeksiyon nedeniyle yoğun bakıma alınan Sezgin 17 Mart 2014 pazartesi sabahı yaşam mücadelesini kaybederek aramızdan ayrılıp sonsuzluğa uzandı.


Zonguldakspor Tarihi kitabının yazarı da olan araştırmacı Gazeteci Çetin Sezgin'in cenazesi 18 Mart Salı günü Acılık Camisi’nde kılınacak öğlen namazının ardından toprağa verilecek.

 

ÖNDER GAZETESİ CAMİASI olarak merhuma Allahtan rahmet, kederli ailesi, dost ve yakınları ile basın dünyasına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

 

KGD'NİN AÇIKLAMASI:

ÇETİN SEZGİN AĞABEYİMİZİ SON YOLCULUĞUNA TÖRENLE UĞURLAYACAĞIZ

 

Ankara'da tedavi gördüğü hastanede bugün hayatını kaybeden Gazeteci-Yazar Mehmet Çetin Sezgin Ağabeyimizi, Karaelmas Gazeteciler Derneği’nin de (KGD) bulunduğu Belediye Kültür Merkezi (BKM) önünde düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlayacağız.

KGD Yönetim Kurulu Üyesi de olan Mehmet Çetin Sezgin için 18 Mart 2014 Salı günü (yarın) saat 11.00'de BKM önünde düzenlenecek törende ayrıca anısına defter açılacak.

Bugün akşam Zonguldak'a getirilecek olan Sezgin'in cenazesi, 18 Mart 2014 Salı günü (yarın) öğle vakti Acılık Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) Yönetim Kurulu olarak çok değerli dostumuz ve ağabeyimiz Çetin Sezgin'e Allah'tan rahmet ailesine, dost ve okurlarına sabır diliyoruz...

 

MEHMET ÇETİN SEZGİN KİMDİR?

Mehmet Çetin Sezgin, 1945 yılında Zonguldak’ta doğdu. Evli ve iki çocuk babası olan Sezgin, ilkokulu Gelik'te, ortaokulu Kilimli'de, liseyi Mehmet Çelikel'de okudu. Gazeteciliğe 1976'da Uyanış Gazetesi'nde başladı. Yerel ve ulusal birçok gazetede muhabirlik ve köşe yazarlığı yaptı. 1960 sonrası 18 yıl Kilimli ve Zonguldak Halkevlerinde çalıştı. Bir o kadar Hentbol İl

Temsilciliği yaptı. “Hentbol” isimli mesleki ve haber ağırlıklı dergiyi 8 yıl, “Düdük” isimli hakem dergisini de iki yıl aralıksız çıkardı. Ülkenin ilk “Terim ve Tariflerle Hentbol Sözlüğü” isimli kitabını çıkardı. Ayrıca çeşitli gazete ve dergilerin kuruluşunda yer aldı. “Zonguldak’ta Hentbol”, “Zonguldak’ta Tiyatro”, “Zonguldak’ta Halkoyunları” araştırmaları çeşitli yerel gazetelerde yayınlandı. 1978 yılında Zonguldak Folklor Derneği’ni (ZOFOD) kurdu ve başkanlığını yaptı. “Zonguldakspor Tarihi” isimli bir kitabı bulunan Sezgin, KGD’nin desteğiyle “Zonguldak Basın Tarihi” ile folklor tarihini anlattığı iki kitabı yayına hazırlıyordu. Kültür, sanat ve spora olan ilgisi ve uğraşısını gazetecikte de özdeşleştiren Sezgin, araştırmacı kimliği ile de tanınıyordu.