Saadet Partisi Zonguldak Merkez İlçe Divan Toplantısı, parti binasında gerçekleştirildi.
Toplantıya; SP İl Başkanı Necdet Sarı, Merkez İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Belde Başkanları, Belde Yönetim Kurulu üyeleri ile partililer katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan SP Merkez İlçe Başkanı Yusuf Çetin, ülkede 2010 yılına girildiği günden itibaren bütçe görüşmeleri, Ergenekon ve darbe planlarının konuşulduğunu, son olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşinin GATA'ya alınmaması, katsayının iptal edilmesi ve Tekel işçilerinin yaptıkları eylemlerinin konuşulduğunu söyledi.
Çetin, Zonguldak'ta ise esnaf ziyaretleri, belediye başkanları ve oda ziyaretlerinin yapıldığını söyleyerek, "Zonguldak'ta Tekel işçilerine destek verildi. Memur ve işçi sendikaları 'haklarımız verilsin' diye bağırıyorlar. Hakların verilmesi konusunda hükümet zalimlik yapıyor. Bir sürü iktidar gördük gerçek hakkın ve alın terinin sahibi Saadet Partisi'dir. İktidara karşı çıkanlar bize çalışsınlar AKP, MHP ve CHP koşa koşa işçinin hakkını verirler. Çünkü bizden korkuyorlar. Esnaf ve belediye başkanları sıkıntılarını açıklıyor. Kaynak olmadığı için de yaptıkları tek şey zamdır" dedi.
Daha sonra SP İl Başkanı Necdet Sarı da yaptığı konuşmasında, "Zonguldak'ta esnaf, işçi, memur ve emekli sıkıntılı. AK Parti'nin il başkanı hiç çıkıp vatandaşı görmez mi? Esnaflar ile görüşmez mi? 7 yıldır kaç esnaf el değiştirdi, kepenk kapattı. Emekli işçilerin kaç tanesi kart mağduru oldu, bunları görmezler mi? Biz demin saydığımız kişilerin arasında siyaset yapıyoruz. Ülkenin durumu karanlık? Vatandaşın emeklinin durumu belli... İşsizin, esnafın durumu belli... Cansuyunu alacak esnaf ilimizde yok. IMF'ye tek muhtaç olmayan devlet biziz. Danıştay'ın aldığı kararı kesinlikle kabul etmiyoruz. Başörtüsü sorunu AK Parti'nin programında vardı. İktidar yerine geldiğinde yumruğunu masaya vuruyor, ama katsayı ile başörtü konusunda masaya niye yumruğunu vurmuyor. Gittiğimizde yerde bize bunları söylüyorlar. Biz bunları çözeriz. Çünkü bu yürek bizde var. Biz fildişi kulelerde oturmayacağız. Doğru bildiğimizi halka anlatacağız. 'Zonguldak Limanı'nı kiraya verecekler' diye açıklama yaptılar. Temelde biz özelleştirmeye karşı değiliz, ancak stratejik kurumların özelleştirilmesine karşıyız. 7 senede özelleştirme sonucunda alınan paranın karşılığını 1 yıl içinde faize veriyoruz" dedi.
Saadet Partisi Merkez İlçe Divan toplantısı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.