Kısa adı ZERÇEV  olan Zonguldak Ereğli ve Çevresini Kalkındırma Derneği?nin başkanı Cevat Kır, derneğin işsizler için umut kapısı olduğunu öne sürdü.

Kır ?Bölgemizde girişimciliği geliştirmek, yeni girişimci firmalar oluşturarak, kendi işini kuran , işsizliği önleyen , Devlete katkı sağlayan, bir sivil toplum kuruluşu unvanıyla, 2005 yılından beri ERİŞGEM ( Ereğli İş Geliştirme Merkezi) kanalıyla ,Dünya Bankası projelerini başarıyla sürdürmektedir? dedi.

 

Cevat Kır  işsizlerin nasıl umut kapısı oldukları şu sözlerle anlattı:

?Sanayinin ihtiyaç duyduğu yetişmiş kaynakçı elemanlarının çalışma hayatına sunulması hususunda da, M.EB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne bağlı olarak, Özel çelikiş kaynakçılık kursu oluşturularak, bu güne kadar yaklaşık 1050 kursiyer, kaynakçı elemanı, metal sanayi sektöründe istihdam edilerek, işsizliğin önlenmesi konusunda da çalışmalara devam edilmektedir,.Faaliyetlerimiz kapsamında halen,Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Zonguldak İl Müdürlüğü ile, Erişgem Özel Çelikiş Kaynakçılık kursu arasında yapılan, iş gücü geliştirme kursları sözleşmesi gereğince, işsiz olan, hiçbir sosyal güvenlik  kurumuna bağlı olmayan, 21 yaşını doldurmuş gençlerimize, hem de günlük 15 .00 tl ücret ödenerek 4 aylık teorik ve pratik kaynakçılık kursu eğitimleri sunulmakta, Eğitim sonunda yapılacak olan imtihanda başarılı olan kursiyerlerin, Erişgem aracılığı ile işe yerleştirilecektir. Ayrıca başarılı olan, tüm kursiyerlere program sonunda sertifikaları da  verilecektir.

Bu bağlamda; 05.04.2010 tarihinde , İş Kur İl Müdürlüğüne başvuran kursiyer adayları arasında, 50 kişilik seçim yapıldıktan, sonra 05.04.2010 ile 12.08.2010 tarihleri arasındaki dönemde ,2 li öğretim (Sabah-Öğlen) şeklinde eğitim programı uygulanacaktır.

Gayemiz, işsiz gençlerimizle sanayi?nin aradığı nitelikli eleman açığını gidermek, İşsizliğin azaltılmasına yardımcı olup, vasıflı eğitimli iş gücüne, üstelik bedelsiz olarak sahip olacak kişilerin üretime kazandırılmasıdır.?