​Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı tüm işletmelerde olduğu gibi, Karadeniz Ereğli İşletme Müdürlüğünde de gelir getirici türlerde ağaçlandırma çalışmalarının başlatıldığı şöyle açıklandı:

 

Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın ve Orman Genel Müdürlüğümüzün talimatları doğrultusunda yapımı planlanan gelir getirici türlerde ağaçlandırma çalışmaları Kdz. Ereğli İşletme Müdürlüğünce başlatıldı. Kdz. Ereğli İşletme Müdürlüğü bünyesindeki yürütülen gelir getirici tür ağaçlandırmasında Ceviz, Badem, Ihlamur, Kızılcık, Ahlat, Türk Fındıği Kızılcık gibi türlerle 220 dekarlık alanda 25.000 adet fidan toprakla buluşturuldu.

 

Toprak işlemesi 2017 yılında yapılan sahalarda dikimine uygun olan yerlerde dikimler ilkbaharında yapılarak tesis çalışmaları tamamlandı ve köylümüzün istifadesine sunuldu. 2018’ de ise 300 dekarlık alanda toprak hazırlığı yapılarak

40.000 adet fidan toprakla buluşturulacak olup fidan dikim etkinliğine minik öğrenciler de eşlik etti.

 

Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel konu ile ilgili olarak Gelir Getirici Tür Ağaçlandırma projeleri ile bölgedeki boş arazilerin ağaçlandırılarak aynı zamanda köy ekonomisine katkı sağlanmasının hedeflendiğini ve köylerde yaşayan vatandaşlarımızın refah seviyesinin artırılmasının amaçlandığını dile getirdi. Gelir getirici türlerle yapılan ağaçlandırma çalışmaları sonucunda kurulan Gelir Getirici Tür Ormanlarının bakımlarının 3 yıl yapıldıktan sonra köydeki hane sayısı baz alınarak kura yöntemi ile hanelere bu fidanların dağıtımının yapılacağı bilgisini verdi.