Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü il genelinde ceviz fidanı dağıtımı gerçekleştirdi.

Özel İdare Bütçesinden çiftçilere 17.500 adet dağıtılan ceviz fidanının bölge iklim şartlarına uyumlu olan chandler türü ceviz fidanının olduğu belirtildi.

Vali Erdoğan Bektaş’ın da katılımlarıyla gerçekleştirilen tören ile ilgili yapılan açıklama şu şekilde:

Muhtelif Meyve Fidanı Alımı Projesi kapsamında Özel İdare bütçesinden çiftçilerimize ilimiz genelinde17.500 adet ceviz fidanı dağıtımı yapıldı. İlkbahar son donları bölgemiz için risk oluşturduğundan dolayı diğer ceviz fidanlarına göre daha geç uyanan ve bölgemiz iklim şartlarıyla daha uyumlu olan chandler türü ceviz fidanı seçilmiştir. Üreticimiz devletimizin desteği ile uygun fiyata fidan temin etmiş oldu. Ayrıca kullanılan üstün vasıflı fidanlarla kurulacak bahçelerde daha yüksek verim elde edilecektir.

Devrek Hûseyinçavuşoğlu köyünde yapılan Ceviz Fidanı dikim törenine; Sayın Vali Erdoğan BEKTAŞ, Devrek Kaymakamı Sayın Ümit ALTAY, İl Tarım ve Orman Müdürü Cemalettin ÇATAKLI, Beycuma Belediye Başkanı Vural KUNDAKÇI, İl Genel Meclis Başkanı Nejdet KARAVELİ, İl Genel Meclis Üyesi İsmail TERZİ, Çaycuma İlçe Tarım ve Orman Müdürü Çoşkun ULUTAŞ, İlce Özel İdare Müdürü İlyas AÇIK, köy muhtarları ve çiftçilerimiz katıldı. Ceviz fidanı dağıtımı projesini çiftçiler ilgi ve memnuniyetle karşıladı. Yoğun talep üzerine önümüzdeki günlerde 5000 adet daha ceviz fidanı dağıtımı yapılması planmaktadır.”