Zonguldak Çevre Belediyeler Birliği (ZONÇEB) toplantısı, dün İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda yapıldı.
İlimizdeki tüm belediye başkanlarının katıldığı toplantıda konuşan Vali Erdal Ata; kentin çevresel sorunlarına değindi.
Ata, yerel seçimler sonrası ilk toplantıda şu şekilde konuştu:

"ÇOCUKLARIMIZA TEMİZ ÜLKE BIRAKALIM"
"Bugün burada hepimiz, birlik olarak Zonguldak'ı çevresel anlamda güzelleştirmek için bulunuyoruz. Çünkü Zonguldak görüldüğü üzere çevre kirliliğinin yoğun yaşandığı bir il. Yere atılan bir poşet, 300 ile 1000 yıl arasında yok oluyor. Eski zamanlarda alışverişler için, poşet yerine file kullanılırdı. Şimdi plastik ürünlerin kullanılmasıyla çevre kirliliği günden güne artmaya başladı.
Bunun önüne geçebilmek için gerekli bilinci yaymalıyız. Bu ülkeyi nasıl atalarımızdan tertemiz aldıysak, çocuklarımıza da tertemiz bırakabilmeliyiz."
Çöp ve katı atık tesisleri kurulması için Belediye Başkanlarından seferberlik ilan etmelerini isteyen Ata, daha sonra geçici kurulun oluşması için yerini, en yaşlı başkan Bakacakkadı Belediye Başkanı Muhammet Albuz, en genç başkanı Devrek-Eğerci Belediye Başkanı Recep Civelek ve bayan üye olarak Gökçebey Belediye Meclis Üyesi Sibel Birben'e bıraktı.

ATA, BİRLİK BAŞKANI SEÇİLDİ
Ardından oylamaya geçildi. Kullanılan 47 oyun 43'ünü alan Vali Erdal Ata, ZONÇEB Birlik Başkanı oldu. Diğer oylardan 3'ü geçersiz sayıldı.
Son oyun Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü'nün kendisine verdiğinin açıklanmasıyla salon kahkahaya boğuldu.
Birlik 1. Başkan Vekili Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Birlik 2. Başkan Vekili Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir, Birlik 1. Katibi Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, Birlik 2. Katibi ise Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş oldu. Daimi Encümene ise Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu ile Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Çolak seçildiler.