Termik santrale karşı mücadele eden Kdz. Ereğli Çevre Platformu, Kireçlik’in  “Günü Birlik Turizm Alanı” ilan edilmesi için girişime başlıyor.  Platform üyeleri 28 Kasım Cuma günü  Kaymakamlık aracılığı ile Zonguldak  Valiliğine başvuracaklar.

 

Kdz. Ereğli bölgesinin bakir sahillerinden Kireçlik’in termik santral ile kirletilmesine karşı verilen toplumsal mücadelede önemli bir misyon üstlenen “Kdz. Ereğli Çevre Platformu” ; yatırımcı şirketin Çevre ve Orman Bakanlığı’na süresi içinde Çevresel Etki Değerlendirme  (ÇED) raporunu veremediği için başlayan sürecin sona ermesinin ardından yeni bir girişim daha başlatıyor.

 

Termik santral kurma heveslisi olan şirketin daha önce Köseağzı’ndaki girişiminin Kdz. Ereğli Belediyesi’nin bu alanı “Günü Birlik Turizm Alanı” ilan etmesiyle başarısız olması gerçeğiyle hareket eden Kdz. Ereğli Çevre Platformu, Kireçlik için de aynı girişimde bulunacak.

 

28 Kasım 2014 Cuma günü saat 14.00’de Kdz. Ereğli Kaymakamlığına gidecek olan platform üyeleri; kaymakamlık aracılığı ile Zonguldak Valiliğine başvurarak, Kireçlik’in Günü Birlik Turizm Alanı kapsamına alınmasını isteyecek.

 

Bilindiği gibi en başta insan sağlığı olmak üzere tüm doğayı katleden termik santraller, bölgenin en önemli  geçim kaynaklarından biri olan fındık ve tüm tarımı da yok edecek. Balıkçılığı da öldürecek olan termik santrallere karşı bölgede artan duyarlılığı her geçen gün güçlendiriyor.