Kdz Ereğli Tarih Doğa ve Kültürünü  Yaşatma Derneği Başkanı Aydın Erol 5 Haziran Dünya Çevre Günü ile ilgili gönderdiği yazılı açıklamada, yereldeki konulara dikkat çekerken, Kdz. Ereğli Çevre Platformunun sürdürdüğü çalışmalara da destek verdiğini bildirdi.

5 Haziran’ın, çevre sorunlarına kamuoyunun dikkatini çekmek, halkın katılımını geliştirmek ve politik ilgiyi artırmak üzere tüm dünyada düzenlenen çeşitli etkinliklerle Dünya Çevre Günü olarak kutlandığını belirten Aydın Erol “Canlı yaşam için hayati öneme sahip olan çevresel değerlerin korunması sadece bir güne, bir haftaya indirgenemeyecek kadar önemli bir konudur. Bizler çevrenin ve doğal kaynakların korunarak gelecek nesillere aktarılmasını tüm süreçlerimizde bütün politika alanlarımıza yansıtmaktayız. Bugün, tüm dünya küresel ısınma, çölleşme, kuraklık, temiz içme suyuna erişememe gibi insanlığın geleceğini tehdit eden çevre sorunlarına karşı büyük bir mücadele vermektedir.” Dedi.

Erol sözlerine şöyle devam etti:

“Temiz bir çevreden bütün insanların sorumlu olduğundan hareketle, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, özel sektör, belediyelerimiz, ve halkımızla birlikte çevre kirliliğinin önlenmesi, doğal kaynakların korunması amacıyla atık su arıtma tesisleri projelerinden yeşil alanların artırılması çalışmalarına, entegre katı atık yönetiminden sahil temizliği ve çevre eğitimi projelerine kadar birçok alanda yapılması gereken konularda ve alınması gereken sorumluluklarda ne kadar başarılıyız. Yöremiz olarak gelinen noktada yukarıda saydığım ve çevre korumanın paydaşlarının bu konuyu hep beraber sorgulamak zorundayız.

Sanayinin gelişmesini önemsiyoruz. Nitekim bu konu ülkemizin büyümesi, yaratılan istihdam ve katma değer açısından önemli. Ancak Sanayimizi büyütürken içinde yaşadığımız doğa ile Sanayinin barışık olduğu noktayı iyi ayarlamamız gerekmektedir. Bu konuda da görev çevreyi birinci planda koruması gereken Kamu kurumlarına düşmektedir. Kamu Kurumlarının vereceği kararlar Sürdürülebilir bir doğanın gelecek nesillere bırakılmasında en büyük güvence olmalıdır. Kamunun çevre kaynaklarını kullanılması hususunda aldıkları kararların,özel sektörün yaptıkları eylemlerin sivil toplum kuruluşları tarafından denetlenebilmeli ve bu denetimlerde kamunun sivil toplum kuruluşlarına yardımcı olması gerekmektedir. Bu Demokrasinin temel kuralıdır.”