Bir çok yetkilinin ağızlarında sakız ettiği ancak bir kazma bile vurmadığı DDY’nin eski lokomotif ve vagon tamirhanesi nihayet hem yıkılmaktan kurtarılıyor hem de ilçeye çok amaçlı bir tesise dönüştürülüyor.

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, bir süredir “Bu binayı nasıl değerlendirelim?” sorusuna yanıt bulmak için bazı çevrelerle çok yönlü görüşmeler yaptı.  Sonrasında, bu binanın eğitim vadisinde olması  nedeniyle okulların da kullanabileceği bir tesis olmasının yanında, kentin gerçeklerini de tanıtacak müze üzerinde durduğu biliniyordu. 

Edindiğimiz bilgilere göre;  Kaymakam Çorumluoğlu ilçe dışında yaptığı incelemeler ve gözlemlerinin birikimiyle bu alandaki okullarındaki  yararlanacağı açık kapalı konferans salonları, sosyal tesisler üzerinde durdu. Kdz. Ereğli’nin hikayelerinin başında gelen, kömür, çelik ile birlikte binanın gerçek sahibi olan DDY’yi tanıtan bir müzenin de kurulacağı bu alanın çevresini iş makinaları ile temizletti. Sahipsiz kalan bu binanın berduşların mekanı olmasının da önüne geçen Çorumluoğlu’nun önümüzdeki süreçte son şekli  verilecek olan projenin ayrıntılarını kamuoyu ile paylaşacağı öğrenildi.