Koçal’dan çevre vurgusu

 

 

CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal,. Dünya Çevre Günü ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada düşüncelerini şöyle dile getirdi:

“Türkiye, çevre konusunda hem kültürel, hem de doğal zenginlikler açısından dünyada çok özel bir konuma sahiptir. Tarih boyunca birçok kültür ve medeniyete beşiklik eden ülkemiz dünyanın en katmanlı kültür değerlerini bağrında yaşatmaktadır. Ülkemiz de son yıllarda hızla artan çevre sorunları ile karşı karşıya bulunmaktadır.

Yeryüzünün karşı karşıya bulunduğu çevre sorunları insanlığın en büyük kaygısı haline dönüşmektedir. Bütün insanlığın paylaştığı dünyamızı ve çevremizi koruma adına bugün, en önemli uyarıcı etkinlikler günlerinden biridir.
İnsanlığın geleceğini yakından ilgilendiren ve her geçen gün büyüyen çevre sorunu, çağımızın önde gelen gündem maddesidir. Hızla artan dünya nüfusu, plansız sanayileşme ve kentleşme gibi gelişmeler ve toplumu oluşturan bireylerin çevre konusunda bilgi çağı ve bilgi toplumunun düzeyine uygun sorumluluk taşımamaları, çevre tahribatını her geçen gün daha da önemli boyutlara taşımaktadır.

Çevremize karşı sorumluluklarımızı yerine getirerek yaşayıp, yaşatacağımız dünyamızda çevre bilinciyle var olabileceğimizi dünya insanlarına hatırlatan “Dünya Çevre Günü” nü kutluyor, Zonguldak ilimizde çevre konusunda karşılıksız görev yapan gönüllülerimize çalışmalarında başarılar diliyor, kendilerine her zaman katkı vereceğimizi belirterek sevgi ve saygılar sunuyorum.