Alaplı Çevre Koruma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz, Zonguldak Ereğli karayolu üzerinde yapımı devam eden Çöp Aktarma İstasyonu tesislerinde incelemelerde bulundu.

 Oktay Türkyılmaz, beraberinde yönetim kurulu üyeleri Yılmaz Efe, Hüseyin Şahin ve Recep Tufan ile birlikte Zonguldak-Ereğli karayolu üzerinde yapımı devam eden Çöp aktarma istasyonu tesislerinde incelemelerde bulundu.

Tesislerin hayata geçirilmesi ile bölgede çöp sorununun büyük ölçüde çözüme kavuşturulacağını belirten Türkyılmaz, “Bölgemizde yapımı devam eden Çöp Aktarma İstasyonunun bitirilmesi ile Ereğli, Alaplı, Gülüç, Armutçuk, Ormanlı ve Gümeli belediyesi çöplerini aktarma istasyonuna taşıyacaklar, buradan toplanan çöpler Çaycuma Çöp İstasyonuna götürülecek. Çöp Aktarma İstasyonunun yapımı büyük ölçüde tamamlanmış durumda. İnşallah en kısa zamanda buraya söz konusu belediyelerimizin çöpleri aktarılacak, şehirlerimiz, yerleşim yerlerimizin en büyük sorunu olan çöp sorunu bitmiş olacaktır. Alaplı Çevre Koruma Derneği olarak köylerimizi de ki çöplerinin toplanması hususunda çalışmalar yapıyoruz. Yaklaşık 2 aydan beri çöp kamyonu için girişimlerde bulunuyoruz. En kısa zamanda çöp kamyonlarımız devreye girecek, köylerimizdeki çöplerde çöp istasyonlarına taşınacak ve böylelikle derelerimiz, ırmaklarımız çöp istilasından kurtulmuş olacaktır. Ben bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.