Alaplı Çevre Koruma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz, beraberinde yönetim kurulu üyeleri Yılmaz Efe, Hüseyin Şahin ve Recep Tufan ile birlikte il Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi'yi ziyaret etti. Ziyaret konuşan Alaplı Çevre Koruma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz, ilçe ve köylerin sorunlarına yönelik bir dosyayı İl Genel Meclis Başkanı İsmail Terzi'ye sunduklarını söyledi. Alaplı çayının koruma altına alınması, ilçeye bağlı 24 köyde mevcut olan kanalizasyon giderlerinin bağlı olduğu fosseptiklerin İl Özel İdare'ye ait vidanjörle temizlenmesi için müracaatta bulunduklarını belirten Türkyılmaz, “Dernek olarak yaptığımız müracaatımıza olumlu cevap geldi. Fosseptiğini temizletmek isteyen köy muhtarımızın Alaplı özel idareye 150 TL para yatırarak vidanjörü kullanabilecek. Köylerimizin durumu malum, bu paraları köy muhtarlarımız ödemekte sıkıntı çekecek ve netice olarak bu fosseptikler temizlenmez, yine lağım suları dere ve Alaplı çayına akmaya devam eder, bu konuda İl Genel Meclisi başkanımızdan fosseptiklerin temizlenmesinde 150 TL bedel ödeme kararının  bir daha gözden geçirilmesini istedik. İl Genel Meclis başkanımızda kendisine verdiğimiz dosyalar ile ilgileneceğini en kısa zamanda neticeye ulaştıracağını ifade etti” dedi.
İl Genel Meclis Başkanı İsmail Terzi de, ”Bende köylü çocuğuyum bizler eskiden köyde çalışırken, hayvanlarımızı otlatırken derelerden su içerlerdi, İnsanlarda o derelerden su içerlerdi şimdi ise hayvanlarımız dahi buralardan su içemiyorlar elbette bunun önlemi alınmalı, ben Alaplı Çevre Koruma Derneği olarak sizlere teşekkür ediyorum çalışmalarınızı yakından izliyoruz, sizler çalıştıkça bizler mutlu oluyoruz” diye konuştu.
2011 yılı sonuna kadar köylerdeki çöp sorununun çözüleceğini kaydeden Terzi, “Köylerimizin çöp sorununu Alaplı Çevre Koruma Derneği olarak gündemde tutuyorsunuz, köy köy çalışmalarınızı takip ediyoruz, bu ülke, bu çevre bizim, yaşayanda bizleriz, kirletende bizleriz, aylık toplantılara katılıyorum. İnanın Başbakanımız sorunlarımızı bizlerden daha iyi biliyor, ülkede başta yol hamlesi var paraların çoğu buralara gidiyor bu sorunlar en kısa zamanda bitecek ve esas hizmetleri köylerimize sunma fırsatı en kısa zamanda gelecek. 2 adet çöp arabası Çevre Bakanlığı ilimize hibe olarak verecek. Mart ayında bize gelecek, bizde il genel meclisi olarak 4 adet alacağız her ilçeye bir adet sıkıştırmalı çöp arabası verilecek bu konuda haberiniz var, sürekli basında yazıyorsunuz, bizler çalışmalarımıza devam ediyoruz inşallah 2011 sonuna kadarı tüm köylerimizin çöp sorunu çözülecek” dedi.
Ziyarette ayrıca Alaplı Çevre Koruma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz, İl Genel Meclis Başkanı İsmail Terzi'ye vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür etti.