Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Meltem Gürbüz, yeni yılda çam ağaçlarını değil plastik çam ağaçları süslenilmesi gerektiğini söyledi.
Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Meltem Gürbüz, yeni yılın yaklaşması nedeniyle vatandaşları çam ağaçlarını kesmemeleri konusunda uyardı.
Birkaç günlük göz zevki için güzel çam fidanlarının kesilip kullanılmasını önlemek herkesin görevi olduğunu söyleyen Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Meltem Gürbüz, “Her yeni yıl öncesi çam ağaçlarını katliamını önlemek için açıklamalar yapıyoruz. Doğayı korumanın yaşamsal önemini vurgulayarak birkaç günlük göz zevki için güzelim çam fidanlarının kesilip kullanılmasını önlemek hepimizin görevi. Bir fidanın yetişme süresini düşünmek, o bir tek ağacın yaşamsal ihtiyacımız olan oksijen üretimini düşünmek kesinlikle caydırıcı olacaktır.
Bu konuda duyarsız davranıp kaçak kesim yaparak çam fidanı satanlarında mutlaka yetkililere duyurulması gerekiyor. Herkesin bu konuda duyarlı davranacağına inanıyor ve yeni yılda tüm beklentilerinizin gerçekleşmesini diliyorum” dedi.