Yürütücülüğünü, İstanbul Bilgi Üniversitesi ve İşyeri Hekimleri Derneği’nin yaptığı  ve saha uygulamalarının Zonguldak'ta yapılacak olan “Maden Sektöründe Çalışanların Psikososyal Risklerinin Değerlendirilmesi ve Önlenmesine Yönelik İşyeri Hekimlerinin Kapasitesini Geliştirme Projesi”  Zonguldak’ta ele alındı.  İstanbul Bilgi Üniversitesi Örgütsel Psikoloji Yüksek Lisans Program Direktörü Doç. Dr. İdil Işık, Proje Direktörü Dr. Şafak Öz Aktepe, Proje Koordinatörü Esin Çetin Özbudak’tan oluşan proje ekibi ve İşyeri Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Atınç Kayınova Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek, konuyla ilgili bilgi paylaşımında .bulundular. Bu ziyaretle ilgili gönderilen yazılı açıklama şöyle:

Proje ekibi Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir ve Genel Sekreter Muharrem Sarıkaya ile projenin yürütülmesi ile ilgili görüş alışverişinde bulundu. İstanbul Bilgi Üniversitesi Örgütsel Psikoloji Yüksek Lisans Program Direktörü Doç. Dr. İdil Işık, Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü de olan 28 Nisan 2021 tarihinde video konferans yöntemi ile yapılacak olan proje açılış toplantısına Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir'i  davet davet etti.

ZTSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, ''İlimizin hakim sektörü madencilik. Madencilik alanında yapılacak olan böyle kıymetli bir projenin saha uygulamalarının Zonguldak’ta yürütülecek olması çok önemli. Proje ile madencilik sektöründe çalışanların sağlık ve güvenliğine etki eden psikososyal riskler üzerine çalışmalar yapılacak. Yapılacak araştırma sonuçlarına göre hazırlanacak eğitimlerle madencilik sektöründe hizmet veren İşyeri hekimlerinin psikososyal riskleri değerlendirme kapasitesinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Proje kapsamında maden sektörü için psikososyal risk değerlendirme modeli ve ölçüm aracı olarak kullanıcı dostu bir “dijital aplikasyon” geliştirilecek. İşyeri hekimlerinin maden sektörü psikososyal riskleri hakkında ve bu ölçüm aracının kullanımı konusunda eğitilmesi için bir “çevrim içi eğitim platformu” hazırlanarak sahada tarama amaçlı uygulama yapmaları sağlanacak. Maden sektöründe yaşanan kazalara bağlı olarak sakatlanarak dezavantajlı hale gelen çalışanların deneyimlediği psikososyal riskler hakkında yaygın etki yaratmak üzere bir “belgesel” ve “kitap” hazırlanacak. Psikososyal risk değerlendirme ve yönetimi konusunda hazırlanacak “yönetmelik için rehber” ise bu alanda önemli bir kaynak olacak. Proje ekibini çalışmalarından dolayı kutluyorum. Sahada yapacakları çalışmalarda yanlarında olacağız ve desteğimizi esirgemeyeceğiz'' dedi