Umut Vakfı
 tarafından her yıl düzenlenen Hukukun Gençleri Sempozyumu’nun dokuzuncusu 22-23 Kasım 2018 tarihleri arasında İstanbul’da Bilgi Üniversitesi  Santralistanbul Kampüsü’nde yapılacak. Katılımcılar iki gün boyunca “Yargıda İyi Hal İndirimi ve Takdiri” konusunu enine boyuna masaya yatıracaklar ve konuyu çeşitli açılardan değerlendiren bildiriler sunacaklar.

Sempozyum; 22 Kasım Perşembe günü saat 09.00’de Üniversite’nin Seyfi Arkan Binası Mahkeme Salonu’nda Umut Vakfı Kurucu Başkanı Nazire Dedeman Çağatay, Türk Ceza Hukuku Derneği Başkanı Avukat Mehmet İpek, İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Turgut Tarhanlı’nın açılış konuşmalarıyla başlayacak.

İlk günün ilk oturumunun ana başlığı “Ceza Hukuku ve Takdiri İndirim”… Araştırma Görevlisi Aras Türay’ın oturum başkanlığını yapacağı bu oturumda Merve Ergün “Ceza Hukukunda Takdiri İndirim Üzerine”, Gizem Yıldırım ile Emre Gül  “Hukuksal ve Toplumsal Boyutlarıyla Takdiri İndirim”, Mete Korkmaz “Takdiri İndirim ve Adalet”, İzzet Uygun “Takdiri İndirim ve Cezasızlık” üzerine bildiri sunacak.

“İyi Hal ve Toplumsal Algı” günün ikinci oturumu. Umut Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Ceza Hukuku Profesörü Timur Demirbaş’ın oturum başkanlığını yapacağı oturumda Deniz Çelik ile Engin Deniz Ergin “Takdiri İndirimin Takdiri: Ceza Hukukunda İyi Hal’in yeri”Merve Can ve Rohat Kırak “Yargılamada İyi Hal İndirimine Toplumsal Bir Bakış”Süheyla Nur Erçin“Hart-Dworkin Tartışması Işığında İyi Hal İndiriminin İncelenmesi”ni ele alıp değerlendirecek.

Öğleden sonraki üçüncü oturumun konusu “Çocuklara Karşı İşlenen Suçlar ve Adalet Beklentisi”. Öğretim Üyesi Dr. Öznur Sevdiren’in yöneteceği oturumda; Araştırma Görevlisi Merve Alçık “Çocukların Cinsel İstismarı Suçuna Karşı Bir Yatırım: Kastrasyon”, Can Hakan “Çocukların Cinsel İstismarına Yönelik Suçlar Kapsamında Bir Ceza Yaptırımı Olarak Kastrasyon, Toplumsal ve Hukuki Değerlerin Çatışması”, Hakan Gülçay “Şiddet Eylemleri ve Cinsel İstismar Olayları İçerisindeki Mağdur Çocuklar Üzerinden Toplumsal Perspektife Şekillenen Adalet Algısı ve Toplumun Adalet Beklentisi”, Hatice Tuba Tosun “Çocukların Cinsel İstismarına Yönelik Suçlar Kapsamında Türk Ceza Kanunu’nda Yer Almayan Cezaların Uygulanabilirliliği”ni irdeleyecek.

Günün son oturumunda “Kadınlar, LGBT+Bireyler ve İyi Hal İndirimi” tartışılacak. Öğretim Üyesi Dr. Candan Yasan’ın yöneteceği oturumda; Afra Akgül “Ceza Politikasındaki İyi Hal İndirimi: Cinsel Saldırı Davaları Çerçevesinde Bir İnceleme”, Ahmet Eğilmez “Kadın Cinayetleri ve Cinsel İstismar Olaylarında İyi Hal İndirimi”, Ayşe Nil Kayacan “İyi Hal İndirimi ve Takdirinin Kadın ve Lgbt+Bireylerin Öznesi Olduğu Davalara Etkisi” başlıklı bildirilerini sunacak.

Sempozyumun ikinci günü

Sempozyumun ikinci günü yani 23 Kasım Cuma günü ise sabahki oturumda “Takdiri İndirim Yetkisi Üzerine” bildiriler sunulacak. Türk Ceza Hukuku Derneği Yönetiminden Avukat Tuğçe Duygu Köksal‘ın oturum başkanı  olduğu bu oturumda Songül Argünağa “Takdiri İndirim Nedenlerinden Failin Fiilden Sonraki ve Yargılama Sürecindeki Davranışları”, Ezgi Çırak “Takdiri İndirim Sebeplerinin Uygulanmasında Hakimin Takdir Yetkisinin Sınırı ve Denetlenmesi”, Ayşe Eylem Erkıpçak “Düşman Ceza Hukuku Bağlamında Anayasal Düzene Bağlı Suçlar ve Takdiri İndirim Uygulamaları”nı ele alacak.

Prof. Dr. Timur Demirbaş’ın yöneteceği ikinci oturumda da, “Suç ve Ceza ve Hukukun İyi Halleri”tartışılacak. Bu oturumda; Özlem Gökbulut “Yargının İyi Hali”, Bilge Topçu “Suç ve Cezanın İyi Hal İndirimi ile Birlikte Değerlendirilmesi ve Toplumda Adalet Algısı”, Betül Algül “Fasit Daire: Hukuk”, Oğuzhan Seymen “Yargıda İyi Hal İndirimi ve Takdirinde Ana Kriter: Hukuk Devletinde Kişisel Güvenlik” başlıklı bildirilerini sunacak.

Umut Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Fikret İlkiz’in iki günlük sempozyumda ele alınanları değerlendirmesinden sonra katılımcılara sertifikaları sunulacak.

İyi Haftalar

Umut Vakfı