Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman, ilçede bulunan ve bir süre önce kapatılan A Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun tahsisinin adalet Bakanlığı'ndan kaldırıldığını, kurumun böylece başka bir kamu hizmeti için değerlendirileceğini söyledi.
Kaymakam Yaman, konuyla ilgili şunları söyledi:
Kaymakamlığımızca Adalet Bakanlığı'na yapılan yazılı müracaatta, ilçemiz Yenimahalle, 16 pafta, 40 ada ve 3 nolu parselde kayıtlı taşınmaz üzerinde kapatılan Kapalı İnfaz Kurumu'nun halen boş olarak muhafaza edildiği, binanın bazı bölümlerinin zarar gördüğü ve herhangi bir kullanım amacı bulunmadığı belirtilerek, söz konusu taşınmazın başka bir kamu hizmetinde değerlendirilmek üzere Adalet Bakanlığı'na olan tahsisin kaldırılması talep edilmiştir.
Çaycuma A Tipi Kapalı İnfaz Kurumu'nun kapatılmış olması nedeniyle söz konusu taşınmazın Adalet Bakanlığı'na ait olan tahsisin kaldırılması, yine Adalet Bakanlığı'nın 20 Şubat 2013 tarih ve 646 sayılı olurları ile uygun görülmüştür. Bu taşınmazın Adalet Bakanlığı'na tahsisinin kaldırılması ile başka bir kamu hizmetinde değerlendirilmesi olanağı doğmuştur.
Bu konuda destelerini esirgemeyen başta Meclis Eski Başkanımız Sayın Köksal Toptan'a, Sayın Valimiz Erol Ayyıldız'a ve tüm bölge milletvekillerine teşekkürlerimi sunarım.