Ceza İnfaz Personeli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Zonguldak Temsilciliği, önceki akşam Polisevi'nde üyeleri için iftar yemeği düzenledi.
Beycuma M Tipi Kapalı Cezaevi'nden Silivri Cezaevi'ne tayini çıkan Cezaevi İkinci Müdürü Semih Yurdakul için veda yemeği niteliği taşıyan iftar yemeğine, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır ve ailesi, savcılar, cezaevi personeli ve aileleri katıldı.
Bu etkinliğin Ramazan ayında cezaevi personeliyle bir araya gelmek açısından büyük bir önem taşıdığını belirten Derneğin İl Temsilcisi Murat İnam, "İftar yemeklerimizin üçüncüsünü bu sene Polisevi'nde gerçekleştiriyoruz.
Bu etkinlikteki öncelikli amacımız, yoğun stres altında çalışan cezaevi personelimizin yorgunluklarını üzerlerinden atmak ve ailelerimizi kaynaştırmak" dedi. Cezaevi Müdürü Abdullah Demirci ise, "Dünyanın en zor işlerinden birini yapıyoruz. Toplumun dışladığı demeyelim, ama toplumda mağdur etmiş ve mağdur olmuş insanlarla uğraşıyoruz. Bu zorlu görevde beni yalnız bırakmayan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, cezaevi personeliyle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdikten sonra, "Derneğimizin bu yemeği gelenek haline geldi. Bu etkinlikler sayesinde cezaevi personelimiz ve aileleri kaynaşma fırsatı yakalayacaklar. Bugünün ayrı bir önemi daha bulunuyor. 6 yıl boyunca Beycuma M Tipi Kapalı Cezaevi'nde İkinci Müdürlük görevini üstlenen Semih Yurdakul'un tayini İstanbul Silivri Cezaevi'ne çıktı. Yurdakul İkinci Müdürlük görevini orada sürdürmeye devam edecek. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum" dedi.
Söz alan Semih Yurdakul ise, 6 yıl boyunca Zonguldak'ta elinden geldiğinin en iyisini yaparak hizmet verdiğini belirterek, görev arkadaşlarına teşekkür etti. Yemeğin sonunda Yurdakul, cezaevi personeliyle vedalaştı. Yurdakul'a, Cumhuriyet Başsavcısı Özbakır, günün anısına plaket verdi.