Dışarıda Deli Dalgalar Toplulu-ğu’nun cezaevlerine gönderilmek üzere düzenlediği kitap kampanyasına Zonguldak'tan Sergi Odası tarafından yüzden fazla kitap gönderildi.
Gönderilen yayınlar arasında, Zonguldaklı yazarların kitapları ve Zonguldak üzerine yazılan kitaplar da yer alıyor.
2008 yılından bu yana cezaevleri ile dayanışma halinde olan İstanbul merkezli Topluluk, 1 Temmuz-1 Kasım 2011 tarihleri arasını kapsayan yeni bir kitap toplama kampanyası başlattı.
Dışarıda Deli Dalgalar Topluluğu, kitaplarla birlikte mahkumlara bir de mektup gönderiyor. Mektubun içeriği şöyle;
“Merhaba can;
1 Temmuz 2011 tarihinde başlattığımız ‘Dışarıdan İçeriye Kitap Köprüsü Kuruyoruz’ adıyla kamuoyuna duyurduğumuz kampanyamız yurt içi ve dışından duyarlı ‘deli’lerin desteğiyle çığ gibi büyüyor.
Kitaplar geldikçe, biriktirmeden sizlere göndereceğiz. Dolayısıyla bu mektupla birlikte size ulaşan kitapların Bursa’dan mı, Hakkari’den mi, Hopa, Ankara, İzmir, Kastamonu, Zonguldak’tan mı, yoksa Kanada’dan mı, Almanya, İngiltere, Fransa’dan mı geldiğini kim bilebilir? Çağrımız üzerine, belki sayfaları arasına not düşenler olmuş olabilir.  Ya da belki de geldiği toprakların kokusu henüz üzerindedir… Bildiğimiz bir şey varsa, bu kez kitaplar çoook uzaklardan geliyor… Orada, taş duvarların arasında olduğunuzu bilen insanların sayısı hiç de az değil. Kitaplar bunun kanıtı. Onca kitabı ısrarla ulaştırmak isteyen pek çok duyarlı insan bunun kanıtı… Üç buçuk yıldır Deli Dalgalar ‘delice’ bir iş yapıp hapishanelere kitaplar yolladı. Bu kez gelen kitaplar farklı… Damlalardan oluşan bir hırçın dalga bu kez kıyılarınıza vuran…
‘Artık yeter’ çığlığıyla… Serin ama kuvvetli… Sabırsız ama kararlı… İyi okumalar… Okudukça çoğalan, çoğaldıkça güçlenen umudumuzda emeği bulunan herkes adına coşkulu selamlarımızı ve sevgilerimizi gönderiyoruz. Bu kez Türkiye’nin her yerinden…”