Genel Merkezi Ankara 'da bulunan ve Genel Başkanlığını Gazeteci-Yazar Ahmet Abakay'ın yaptığı ve Türkiye çapında örgütleşmesini hızlı bir şekilde sürdüren Çağdaş Gazeteciler derneği (ÇGD)  Zonguldak'ta da kuruluş hazırlıklarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.
Cumhuriyet Gazetesi Zonguldak Muhabiri Ali Ayaroğlu ve bazı gazeteciler ile birlikte yürüttüğü kuruluş çalışmalarının önümüzdeki günlerde tamamlanması beklenirken, Ali Ayaroğlu'nun Geçici yönetim listesini Genel Merkeze sunduğu ve listenin kısa sürede onaylanması bekleniyor. Hafta içinde toplanacak olan ÇGD Genel Yönetim Kurulu'nun aldığı kurucular kuruluna ilişkin karar Zonguldak'ta dernekler masasına sunulması bekleniyor.
ÇGD 'nin tüzüğü gereği, ÇGD Zonguldak şube yönetiminin üç ay sonra Genel Kurul'a giderek İl genelinde örgütlenmesini tamamlanacağı ifade ediliyor
NEDEN ÇGD
Çağdaş Gazeteciler derneği'nin Zonguldak örgütlenmesini üstlenen Cumhuriyet Gazetesi Temsilcisi Ali Ayaroğlu, Çağdaş Gazeteciler derneği'nin Zonguldak'ta örgütlenme çalışmaları hakkında bilgi verirken ÇGD 'nin ' Neden Zonguldak'ta ihtiyaç duyulduğunu şu sözlerle ifade etti:
"ÇGD 'nin amaç ve ilkeleri, Derneğin adından ve tüzel kişiliğinde ifadesini bulmaktadır. Türkiye genelinde hızlı bir şekilde örgütlenme çalışmalarını sürdüren derneğimiz Emeğin başkentinde, kentin dokusuna yakışır bir şekilde, demokratik kitle örgütleri içerisinde yeri alması gerekiyordu.  Son dönemlerde Ülke genelinde Atatürk İlkelerine inanan, laik ve demokratik, Türkiye'yi savunan gazeteci ve aydınlara yönelik büyük bir saldırı var. Bu toplumun aydın bir bireyi olarak suskun kalınamazdı. Bu nedenle ülkenin içinde bulunduğu durumlar göz önünde bulundurularak sorumluluğumuzu yerine getireceğiz."