Kdz.Ereğli Asayiş Büro Amirliği ekipleri parçaladıkları otomobilleri alıp satmak (change otomobil) alıp satma suçundan 6 kişiyi gözaltına aldı. İfadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 6 kişiden 3’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri başarılı çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Asayiş büro amirliği tarafından 7 aydır takip edilen Change oto almak-kullanmak olayı ile ilgili 6 kişi gözaltına alındı. Ereğli’de ekim ayı içerisinde olaya karışan bir aracın yapılan sorgusunda çalıntı olduğu ve motor ile şasi numarasının değiştirildiğinin tespit edilmesi sonrasında Asayiş Büro amirliği ekipleri olayla ilgili soruşturma başlatmıştı. Başlatılan soruşturmanın derinleştirilmesi sonrasında olayı yaptıkları tespit edilen 6 kişi gece saatlerinde gözaltına alındı. Gözaltına alınan ve Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirilen 6 kişinin sorgusunda 14 otomobilin motor ve şasi numarasının değiştirilmek sureti ile change edildiğini ve 5 otomobilin değişik illerden çalıntı olduğu bilgisine ulaşıldı. İstanbul, Kocaeli, Bursa ve İzmit’ten çaldıkları otomobilleri çalarak change etme olayına karıştıkları belirlenen Örgüt lideri A.K (47) ve örgüt üyeleri N.T (46), D.K(22), Ş.D(31), M.S(32) ve İ.A(55) Emniyet Müdürlüğünde alınan ifadelerinin ardından Adliyeye sevkedildi.
'Kanunun suç saydığı Fiilleri İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak ve Yönetmek, Örgüte Üye Olmak, Çalıntı, Hacizli ve Yakalamalı otoların Motor ve Şasi numaralarını Değiştirmek suretiyle change yapmak, change yapılan araçları satmak,suretiyle haksız kazanç elde etmek, change otolar üzerinden dolandırıcılık ve sahtecilik yapmak, change oto almak-kullanmak-alım satımına aracılık etmek' suçundan adliyeye sevkedilen sanıklardan A.K, Ş.D ve N.T çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Ereğli Kapalı cezaevine gönderildi. M.S, İ.A ve D.K ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.