CHP Kdz.Ereğli İlçe Örgütü, AKP Anayasa'sına "hayır" kampanyasını Çaylıoğlu'ndan başlattı. Önceki  gün Çaylıoğlu pazarını ziyaret eden CHP Kdz.Ereğli İlçe Örgütü, pazaryerini, esnafları, kahveleri tek tek dolaşarak vatandaşlara AKP'nin anayasa değişikliğine karşı neden hayır dediklerini anlattı.
CHP İlçe Başkanı Yaşar Balcı ve Yönetim Kurulu üyeleri, AKP'nin 12 Eylül askeri diktatörlük anayasasını değiştiriyor aldatmacasıyla kendi AKP diktatörlüğünün anayasasını halkımıza dayattığını vurguladı.
Balcı konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamasında, "AKP' nin anayasa değişikliğinin, Çalışma yaşamını kölelik düzenine dönüştüren, 4-B, 4-C ve Taşeron sistemiyle, madenlerde, tersanelerde çalışanlara iş ve can güvenliği getirmediğini, Tüm çalışanlara grevli-toplusözleşmeli demokratik sendikal haklar getirmediğini, Emekliler arasındaki maaş adaletsizliğini ortadan kaldıracak intibak yasanını getirmediğini, Maaşların, ücretlerin insanca onurlu bir yaşam sağlamasını getirmediğini, Gençliğin işsizlik sorununu çözmediğini, Öğretmenliği yeniden saygın bir yapıya kavuşturmadığını, işsiz öğretmenlerin atamasını sağlamadığını, Öğrencileri dershanelere mahkum etmekten kurtarmadığını, Köylüye, çiftçiye, esnafa sahip çıkmadığını, Türkiye'nin her yanına yayılarak azgınlaşan Terörü ortadan kaldıracak önlemleri getirmediğini, devleti soyan-soyduran suçlu Milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırmadığını, özelleştirme vurgunlarına son vermediğini, siyasetten zenginleşmeyi önlemediğini, yoksulların, ezilenlerin, emeklilerin, işçilerin haklarını koruyup geliştirmediğini belirterek, bu referandumda halktan da "HAYIR" demelerini istediler.
Referandumun AKP'nin 8 yıllık iktidarının güven oylaması olacağını, "HAYIR" diyerek AKP'ye aklını başına al halkın sorunlarını çöz uyarısı yapılacağını vurguladılar. Daha sonra Çaylıoğlu Belediye Başkanı Rıfkı Gültekin'i makamında ziyaret eden CHP Yöneticileri Çaylıoğlu'nun sorunları ile ilgili bilgi aldılar" dedi.