CHP'li Zonguldak İl Genel Meclisi üyeleri, basın açıklaması yaparak, hükümetin Zonguldak'a gereken bütçeyi ayırmadığını söyledi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Genel Meclisi Gurubu, parti binasında bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu. Açıklama yapan Gurup Başkan Vekili Seyfettin Ceylan, hükümetin Zonguldak'a yeterli ilgiyi göstermediğini kaydetti. Ceylan, 2012 Temmuz ayı oturumlarında, Ereğli'de; Tarım ve Hayvancılık amaçlı bir tesisin kurulması, Çaycuma'da; bir köyümüze futbol sahası yapılması, Aile ve Sosyal Politikalar Hizmetleri Müdürlüğü'ne bir araç alınması, kararlarını oy birliği ile kabul ettik. Ayrıca, bazı yatırım taleplerini de komisyonlara havale ettik. İl Genel Meclisi olarak sınırlı imkânlarla öncelikle köylerimize ve ilimizin tamamına hizmet etmeye çalışıyoruz. Her alanda olduğu gibi bu alanda da Hükümet Zonguldak'a yeterli ilgiyi göstermiyor. Yol, su, kanalizasyon gibi temel sorunları dahi çözecek bir bütçeye sahip değiliz. Bu açığı kapatmak için Ankara'dan ele kaynak aktarmak gerekiyor. Bunu da yapacak olan iktidar adına Zonguldak'ta siyaset yapanlardır. Önceki yıllarda yeterli özen gösterilmeden yapılan tüm yollar bir kış mevsiminde darmadağın oldu. Bu dönem bu yolların daha özenle yapılması için takipçi olacağız. Köylerimizdeki çöp toplama işinin kağıt üstünde kalmaması için her şeyden önce konteynır ihtiyaçlarının karşılanması lazım. Diğer sorunları da önümüzdeki toplantılarda kamuoyuna aktaracağız dedi.
CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat da, İl Genel Meclis üyelerinin köy halkı ile aralarında köprü olduğunu belirterek, CHP olarak gelecek seçimlerde köylerde daha çok çalışmaları gerektiğini söyledi.