CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluşunun 98’inci yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Ünal Demirtaş mesajında, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kuvayi Milliye ruhu ile kurulduğunu hatırlatarak; “Cumhuriyet Halk Partisi, savaş meydanlarında Kuvayi Milliye ruhu ile kurulmuştur. CHP’nin 98 yıllık onurlu geçmişi bağımsızlık ve demokrasi için verdiği mücadeleleri ile yazılmıştır. Bugün de hukuk devletinin, bağımsız ve tarafsız yargının, temel hak ve özgürlüklerin mücadelesi kuruluş felsefesindeki inanç ve ruh ile verilmektedir” dedi.

CHP’li Demirtaş, Cumhuriyet Halk Partisi’nin köklerinin ve ilkelerinin sağlam olduğuna vurgu yaptığı mesajında;  “9 Eylül; yokluklar içindeki bir ulusun, destansı mücadelelerle vatan toprağını düşman işgalinden tamamen kurtardığı gündür. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde başlatılan Ulusal Kurtuluş Savaşı, 9 Eylül 1922’de zaferle taçlanmıştır. Milli Mücadele sürecinde destan yazan Atatürk ve silah arkadaşları, Sevr'i parçalayıp tarihin çöp sepetine atmış, Türkiye'yi de siyasi açıdan inşa etmeyi başarmışlardır. Bunun ilk adımı da büyük zaferin birinci yıl dönümünde Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurulmasıdır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi" sözleri ile CHP tarihteki sarsılmaz yerini almıştır.

Cumhuriyet Halk Partisi, kuruluşundan bu yana gelişimin, değişimin çağdaşlığın ve reformların öncüsü olmuştur. Türkiye’yi tek partili dönemden, çok partili döneme geçirerek, ülkemize demokrasiyi getiren Cumhuriyet Halk Partisi, dünyada bir asırdır ayakta kalabilen en köklü dört partiden biridir. Bu da CHP’nin köklerinin ve ilkelerinin ne kadar sağlam olduğunu ortaya koymaktadır” ifadelerine yer verdi.

DEMOKRASİ, ADALET VE ÖZGÜRLÜK, CHP İLE GELECEK

Ünal Demirtaş, Türkiye’nin içinde bulunduğu tek adam rejiminin çok büyük tahribat yarattığına da dikkat çekerek; “Bugün ülkemizde, hem siyasal olarak hem de ekonomik olarak tek adam rejiminin haksız ve hukuksuz uygulamaları nedeniyle halkımız derin bir kriz yaşamaktadır. Milyonlarca vatandaşımız geçim sıkıntısı çekmektedir. Kötü siyasal yönetimin, ekonomik faturası dar gelirli vatandaşlarımıza ödetilmektedir. Türkiye’de demokrasiyi yok eden, tek adam rejimi nedeniyle, bağımsız ve tarafsız bir yargıdan, sosyal bir hukuk devletinden ve temel hak ve özgürlüklerin herkes tarafından kullanılabildiği demokratik bir ortamdan söz edilmesi mümkün değildir.

Ülkemizi içinde bulunduğu bu kötü koşullardan kurtaracak olan Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Çünkü partimiz her zaman diktatörlüğe karşı demokrasiyi, baskıya karşı özgürlüğü, zulme karşı adaleti savunmuş ve bunun mücadelesini vermiştir. Ülkemize demokrasi, adalet ve özgürlük yine CHP ile gelecektir” dedi.

PARTİMİZ 98 YAŞINDA

Cumhuriyet Halk Partisi’nin gücünü halktan aldığına vurgu yapan CHP’li Demirtaş: “ Halk iradesini her şeyin üzerinde tutan, üyesi olmaktan onur ve gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi, sahip olduğu inanç ve mücadeleci ruh ile ülkemizi bugün demokrasinin ve hukukun olmadığı baskıcı, demokrasi karşıtı tek adam rejiminden ve giderek derinleşen, halkımızı günden güne yoksullaştıran ekonomik buhrandan erken ya da zamanında yapılacak seçimlerde kurtaracaktır. Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşıyacak olan Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bu duygu ve düşüncelerle partimizin 98'inci kuruluş yıldönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyor, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kuruluştan bugüne kadar partimize emek veren herkese saygı ve şükranlarımı sunuyorum"