CHP milletvekili aday adayları Prof.Dr.Ahmet Ege, Dr.Hüseyin Uysal ve İsmail Eşref,  CHP Çaycuma İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. İlk ziyareti CHP aday adayı Dr.Hüseyin Uysal gerçekleştirdi. Uysal, ziyarette, mesleki yaşantısından ve sağlıkla ilgili tecrübelerinden bahsetti. Dr.Hüseyin Uysal’ın ardından ziyaret eden Zonguldak eski Belediye Başkanı İsmail Eşref ise, ziyarette şunları söyledi;
EŞREF; “ÇAYCUMA’NIN DAMADIYIM”
“Öncelikle teşekkür ediyorum. Zonguldak’ta Çaycuma’nın damadı olarak, Bartın’ın evladı olarak da anılıyorum. 77 milletin olduğu büyük Zonguldak’ta herkese hizmet etme şansına sahip oldum. Biz hep görev adamı olduk. 1973 yılında inşaat mühendisi oldum. 38 senenin 23 yılı Bayındırlık’ta geçti. 1996 yılında belediye başkanı oldum. Bugüne kadar her seçimde oylarımız büyüyerek, katlanarak, karşımızdakine değer vererek, karşımızdakini adam yerine koyarak gözünün içine bakarak hakikaten başarılı işler yaptık. 1999 yılında bir seçim daha oldu. Genel seçimle beraber Hasan Gemici o dönem bakan oldu. Yüzde 57 oy aldık. Beş yıl daha görev yaptık, ama o dönem AKP’nin rüzgârıyla belediye başkanlığı iktidarda kaldı.”
Eşref’in ardından aday adaylığını açıklayan Prof.Dr.Ahmet Ege, CHP’lilerle bir araya geldi.
Prof.Dr.Ahmet Ege, ziyaretinden kendinden ve aday adayı olmasının sebeplerini anlattı.
Ege, ziyarette gerçekleştirdiği konuşmada şunları söyledi;
CHP Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Köktürk ise, ziyaretlerden memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “Değerli Cumhuriyet Halk Partililer oldukça kısa bir zaman kaldı. Oldukça kaliteli aday adaylarımız var. Biz çıktıkları bu yolda kendilerine başarılar diliyoruz” dedi.