Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Zonguldak Milletvekili adayları gündüz kent merkezinde, akşamları da köy ziyaretlerine aralıksız olarak devam ediyor.

Birinci sıra Milletvekili Adayı Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın oğlu Erkan Haberal ile 4’ncü sıra Milletvekili Adayı Erol Sarıal, Kozlu Beldesi’ne bağlı Bozca, Dereköy ve Ense köylerinde vatandaşlarla buluştular.

Gittikleri köylerde sohbet edip sorunları dinleyen CHP Milletvekili Adayları, partilerinin genel politikaları hakkında bilgi verirken, Aile Sigortası ve İntibak yasanının CHP iktidarında kesinlikle yaşama geçirileceğini anlatıyorlar.

Köy ziyaretlerinde gördükleri manzaranın iç açıcı olmadığını, gençlerin sanayisi geniş illere göç ettiklerini, emeklilerin çoğunlukta olduğunu gördüklerini belirten Milletvekili adayları, mevcut siyasi iktidarın 9 yıldan beri ülkeyi iyi yönetemediğini, işsizliğin ve yoksulluğun arttığını söylediler.

Köy ziyaretlerinde, vatandaşların Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakın ilgi göstermesinden memnun olduklarını kaydeden, CHP 4’ncü sıra Milletvekili Adayı Erol Sarıal, “Şehir merkezlerinde ilçe ve beldelerde halk Cumhuriyet Halk Partisi’ne büyük bir eğilim gösteriyor. Gerçekten hayal bile edilemeyecek kadar, geçmişte başka partilere oy veren yurttaşlarımız hayal kırıklığı ve umutsuzluk içinde. Bu seçimlerde partilerin aday listelerine konulanlarda bir faktör. Çok uzun yıllar Zonguldak’ta politika yapan insanların bir daha birinci sıraya konulması büyük bir hoşnutsuzluk yaratmış gözüküyor. Siyasi olarak hepsi bizim ağabeyemiz ama baktığımız zaman emeklinin sorunlarına, ev hanımlarına mutfak sorunlarına, gençlerimizin işsizlik sorunlarına, tarım ve hayvancılık sorunlarına bir çözüm bulamadılar. Asıl sorun köylerimizde. Köylerimiz göç ediyor. Her gittiğimiz köylerde hep emekliler var, genç yok. Yerin altında servet yatan Zonguldak, Türkiye’ye hizmet eden kömür gönderen, geçmişte 40-50 bin işçi çalışan Zonguldak. Maden bittimi burada neden göç ediyoruz” dedi.

9 yıldır iktidarda olan AKP’nin Zonguldak’a hizmet etmediğini, her seçim döneminde Filyos projesi ile halkın karşısına çıktıklarını söyleyen Erol  Sarıal, CHP iktidarında Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun vaat ettiği 41 maddeyi hayata geçireceklerini, öncelikle de Aile Sigortası başta olmak üzere İntibak yasasını çıkaracaklarını, TTK’ya ilk etapta 5 bin işçi alınacağını söyledi. Sarıal, “AKP iktidarı 9 yıldır ülkeyi yönetiyor. Halkın yararına hiçbir yatırım ve hizmet gerçekleştirmedi. Halk yoksul, emekli mutsuz, huzursuz. İşsiz gençlerimiz Zonguldak’ta iş bulamadıkları için başka illere göç ediyor. AKP’yi artık bir dört yıl dinlendirme zamanı geldi.” diye konuştu.

 

ERKAN HABERAL:

ZONGULDAK İÇİN YAPACAĞIMIZ PROJELER VAR

CHP Zonguldak Milletvekili Adayı Başkent hastanesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın oğlu Erkan Haberal ise, babasının haksızlığa uğradığına dikkat çekerek, Zonguldak halkından bu haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı çıkacaklarına inandıklarını söyledi. Babası Mehmet Haberal’ın dünya çapında bir bilim adamı olduğunu, Türkiye’nin bir çok yerinde sağlık ve eğitim yatırımlarının bulunduğunu söyleyen Erkan Haberal, babasının dokunulmazlığının kaldırılması için aday olmadığını, dokunulmazlığın kaldırılması yönünde ilk imzayı da kendisinin attığını ifade etti. Haberal ailesinin 60 yıldan beri Zonguldak’ta yaşadığını, Zonguldak’ta yatırımlarının bulunduğunu hatırlatan Erkan Haberal şunları söyledi.

 “Bugüne kadar Zonguldak’ın tarihinde, işçi olaylarında sendikal hareketlerde her zaman haklı tepkiyi, haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı birlikte olmayı gösteren şehrimizden, yine bu haksızlık ve hukuksuzluk karşısında bize yardımcı olunması için yanınıza geldik. Bugün baktığınız zaman maalesef babam iki senedir cezaevinde. Sayın Başbakan önceki buraya geldi, Türkiye’nin bütün sorunları bitmiş gibi Mehmet Haberal’ın sorunlarıyla uğraşmaya başladı. Yapacağımız şey derdimizi anlatmak. Her tarafa derdimizi anlattık kimse derdimizi anlamadı. Şu anda Mehmet Haberal olarak yapılacak tek şey Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gitmek ve Mehmet Haberal ‘ülkemi Avrupa’ya şikayet etmem’ diye bu mahkemeye müracaat etmiyor işin temeli bu. Herhangi bir suçlama yok, kitap haline getirdik 200 bin kitap dağıttık. Herkes okusun vatandaş bilsin diye konuyu. Kitabı okuyan hiçbir kimse ‘senin babanın şu suçu var’ demedi. Zaten iddianamede de bir suçlama yok. Sayın Başbakan elindeki her şeyi bırakmış gibi geldi Zonguldak meydanına, ‘Mehmet Haberal aşağı, Mehmet Haberal yukarı. Mehmet Haberal’ın ne yaptığı, nasıl bir insan olduğu, varlığı, ülkeye katkıları, Zonguldak’a katkıları gayet ortada. Mehmet Haberal aday olduğu zaman ‘Zonguldaklı değil’den başladı, ‘Zonguldak’la ne alakası var’ devam etti. Sayın Ecevit’le bir araya getirilmeye çalışıldı. Mehmet Haberal Zonguldak’ta doğup büyüdü. Zonguldak’ta okudu, çocukları ben ve kardeşlerim hepimiz Zonguldak’ta okuduk. Bu konuyu daha fazla anlatmaya gerek yok. Herkes ne kadar Zonguldaklıysa biz de o kadar Zonguldaklıyız, dedemin mezarı Zonguldak’ta.” dedi.

 

CHP'LİLER DOKUNULMAZLIĞIN KALDIRILMASI İÇİN İMZA VERDİLER

 

Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın Türkiye’nin birçok yerinde sağlık ve eğitim yatırımlarının bulunduğunu ifade eden, Erkan Haberal, Zonguldak için de eğitim ve sağlık yatırımları projelerinin bulunduğunu kaydetti.

Eğitim ve sağlık alanında Türkiye’nin ileri gelen kurumlarından biri olduklarını belirten Erkan Haberal, şöyle devam etti.

“Mehmet Haberal aday oluyor, dokunulmazlık için mahkemeden kaçmak için diyorlar. Hayır, mahkemeden kaçmak için değil.  CHP’li tüm adaylar dokunulmazlığın kaldırılması için imza verdiler, benim Babam da imza verdi. Babama özel bir uygulama değil bu. Partimizin genel politikası bu. CHP iktidar olur yapılacak şeyler partinin genel politikası çerçevesinde belirlenir yapılır. Bizim aile olarak bu şehre ne yapabileceğimiz var. Eğitimde, sağlıkta bugün Türkiye’nin en ileri kurumlarından biriyiz. Ayrıca, Haberal Eğitim Vakfı olarak Türkiye’nin 5 farklı yerinde yaptırmış olduğumuz devlete hibe etmiş olduğumuz okullar var. Sosyal sorumluluk projeleri adı altında Kaynaşlı ve Düzce’de yapmış olduğumuz depremzedeler için iki mahalle var. Biz ne yaptığımızın, ne yapacağımızın bilincindeyiz. Bizim burada Vakıf Üniversitesi Hastanesi projemiz var. Bir okul projemiz var. Daha üzerinde çalıştığımız birkaç tane projemiz var. Geçmişte Zonguldak’a bir şeyler yaptık aslında. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’nin diyaliz ünitesini biz kurduk. Bunu çıkıp da reklam etmenin gereği yok herhalde. Soğuksu ve Acılık camileri var. 2000 yılında dilekçeyi ben getirdim Zonguldak Valiliği’ne dilekçe verdik. ‘Biz bu şehre okul yapmak istiyoruz’. Okulu yapacağız Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim edeceğiz okul ihtiyacı var dedik. Hala bize bir cevap vermediler. Gittik başka bir şehre okul yaptık. Bugün bir bakıyorum hakikaten Zonguldak’a bir şey yapılmamış. Zonguldak’a siyasetçi gelmemiş. Zonguldak Belediyesi’nin personeli kaç? Zonguldak’taki toplam memur sayısı kaç? Başkent Üniversitesi Türkiye’de 8 bin kişiye iş veriyor. Bir Mehmet Haberal’ın tek başına bu ülkeye yaptığını bugüne kadar gelen bütün siyasetçiler yapmamış. Biz mağduruz. Biz haksızlığa uğradık, biz hukuksuzluğa uğradık. Şu anda bütün gücümüz, bütün kadromuzla buradayız. Hepimiz Zonguldak’a borcumuzu ödemeye geldik” diye konuştu.

CHP Zonguldak Milletvekili adayı Erol Sarıal, ve birinci sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın oğlu Erkan Haberal, vatandaşlarla samimi bir ortamda sohbet ederek, CHP iktidarında Türkiye genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da önemli yatırımlar gerçekleştireceklerini, işsizlik ve yoksulluğa çözüm bulacaklarını sözlerine eklediler.