CHP Alaplı İlçe Başkanı Mehmet Altay, CHP Ereğli İlçe Örgütünde üye listelerinin asılması sürecinde yaşanan olayların parti içi demokrasisine gölge düşürdüğünü, partiye zarar verdiğini belirterek ilçe örgütlerinin parti tüzüğüne ve yönetmeliğe göre hareket etmesinin gerektiğini bildirdi.

 

İlçe Başkanı Mehmet Altay, CHP Ereğli İlçe Örgütünde önceki gün meydana gelen olayları tasvip etmediklerini belirterek başladığı konuşmasında, parti yönetmeliğine ve tüzüğüne göre herkesin hareket etmesi gerektiğini ve kendilerinin de buna göre hareket ettiklerini belirtti.

Altay düzenlediği basın toplantısında, ?Ereğli ilçe örgütümüzdeki önceki gün meydana gelen üye listelerinin asılması sürecinde yaşanan olaylar bizi üzmüştür. Parti tüzüğü ve yönetmeliğine göre genel merkez tarafından İlçe Kongresi öncesinde gerçekleştirilerek delege seçimleri için üye çizelgeleri seçimlerin başlama gününden en az 15 gün önce ilçe merkezindeki duyuru tahtasında herkesin görebileceği şekilde asılır.  Üye çizelgesi listeleri en çok bir hafta askıda tutulur. Yani 16 Ekim ve 22 Ekim 2009 tarihleri arasında asılmak mecburiyetindedir. Bu süre zarfında partili üyelerimiz partiye gelerek listeleri kontrol edeceklerdir.  Listede isimleri olmayanlar parti teşkilatına başvurur ve bizde gereğini yaparız. Herkes Parti Tüzüğüne ve Yönetmeliğine göre hareket etmelidir.  Ereğli İlçe Örgütünde yaşanan son olaylar Alaplı İlçe Teşkilatı olarak bizleri üzmüştür. Bu olayın en kısa sürede tatlıya bağlanmasını istiyoruz.? dedi.