** CHP Kdz. Ereğli ilçe Örgütü  üyelerini bilgi toplantısı düzenledi. Basına kapalı yapılan toplantı öncesinde konruşan ilçe başkanı, bundan sonraki toplantıların başka alanlarda yapılacağını ifade etti.

Ana Muhalefet Partisi CHP'Nin Kdz. Ereğli İlçe örgütü tarafından "üye bilgilendirme" toplantısı yapıldı. İlçe binasında yapılan toplantıda konuşan ilçe Başkanı Yaşar Balcı, işsizlik konusunu dile getirdi. Basına kapalı toplantıya geçilmeden önce konuşan Balcı,  "Ne yazık ki işsizlik Zonguldak'ta artış gösterdi. Mevcut hükümet anlayışıyla sorunu çözmek de mümkün değil. Emeklilere verilen zam ise su, elektrik gibi diğer tüketim maddelerine yapılan zamlarla geri alındı, kendini örttü. Oluşan marketler zinciri yüzünden bakkal gibi küçük esnaf işletmelerini kapatma noktasına geldi. Tüccar ve sanayici de yabancı sermayenin girdiği sarmalın içinde çarkı zor döndürmeye başladı. Ereğli çok büyük sosyal patlamaya gebe. Bugün iktidarda Türkiye Cumhuriyeti'nden intikam almak isteyen bir hükümet var" dedi.
Balcı konuşmasına şöyle devam etti:
"Yaşanan krizde bölgedeki tersanelere toplam 500 bin dolar kredi sağlanabilseydi, buralarda çalışanlar işsiz kalmazdı. Türkiye Taş Kömürü Kurumu'na ait ocaklar yatırım artırılabilseydi işçi sayısı artardı. Hükümetin basını sindirme politikası da başarılı oldu. Doğruyu yazanlar içeri atılıyor.
Anayasa değişikliğinin, ülke açısından kötü sonuçlar doğuracağı nedeniyle birlikte hareket edip, kenetlenerek karşı durmalıyız. Anayasa değişikliğine yönelik olası referandum için teşkilatımız tüm hazırlıklarını sürdürüyor.
CHP olarak sadece eleştirmiyoruz, çözüm önerileri de sunuyoruz. Türkiye'nin CHP iktidarına ihtiyacı var. Laik Cumhuriyetin yaşaması için kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz."
CHP'nin bundan sonraki bilgilendirme toplantıları daha farklı mekanlarda yapılacak.