CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, üyelerden gelen talep üzerine zorunlu açıklama yaptı.

"Merkez ilçe yönetimi olarak mahalle temsilcilerimiz ve sorumlu yöneticilerimiz delege seçimlerimizin 2019 'da yapılacak Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli seçimi olarak gördüğümüz Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde başarılı olmak adına çok verimli çalışmalar yapılırken. Üyelerimizden çok yoğun bir şekilde şikayetler gelmektedir" diyen Uzun, konuya ilişkin şu ifadelere yer verdi:

 

"ÜYELERİMİZİN KAPILARINI ÇALARAK"

"Bir grup arkadaşımız kimisi üye kimisi üye olmayan mahallelerde parti üyelerimizi kapılarını çalarak, 'partiden geldiklerini mahallenizde sandık kurulacağını sizden de bunun için imza istiyoruz' diyorlar. Üyelerimiz bu çalışmadan partinin haberi var mı? Sorularının inandırıcı cevabı olmadığını bizlere iletmektedirler. CHP 'de parti içi seçimler genel merkezimizin örgütlere gönderdiği tüzüğümüz ve genelgeler doğrultusunda yapılır.

 

"BİZLERİ ÜZMEKTEDİR"

Merkez İlçe olarak bize iletilen olumlu üye görüşleri ilçe yönetimimizi alacağı kararlara olumlu etki yapması hiç tartışılmaz. Ancak bize ulaşılmadan parti üyelerimizin kafalarını karıştırmak ve üyelerimizin bize şikayet için ulaşmaları bizleri partimizin birlik ve beraberliği adına üzmektedir. Tüzüğümüz ve yönetmelikte olmayan bu yöntemi uygulayan partimizin üyesi olan arkadaşlarımızı dün olduğu gibi yarın da memnuniyetle dinleyebiliriz. Parti üyesi olmadan dolaşan arkadaşlarımızın bu işten bir an önce vazgeçmelerini umuyoruz. Türkiye'nin içinde geçtiği bu önemli süreç te CHP olarak milletimizin umudu ve çaresi olmaya devam edeceğiz. Kendisinin menfaatlerini Zonguldak'ın ve Ülkemizin önüne koyan kaptı kaçtı siyasete asla müsaade etmeyeceğiz. CHP Merkez İlçe örgütü olarak kongremizden aldığımız görevi siz değerli CHP üyelerine yakışır şekilde yerine getireceğimizden hiç bir üyemizin en ufak tereddütü olmamalıdır"