CHP Ankara'da iki gün üst üste kurultay yaptı. 12 Haziran 2011 Milletvekili Genel Seçimlerinde milletvekili aday adaylığı başvurusu için görevinden istifa ederek ayrılan CHP'nin Kdz. Ereğli önceki ilçe Başkanı Yaşar Balcı'nın, 26'sındaki kurultaya katılmayacağını açıklamasına rağmen, eski ekip arkadaşlarının kamuoyuna yaptıkları biz katılacağız ifadeleri dikkatlerden kaçmamıştı. Kurultaya katılan CHP Kdz. Ereğli ilçe Örgütünün Başkanı Hayrettin Kartal 'CHP Kdz.Ereğli İlçe Örgütü kurultayda ki yerini aldı' başlıklı açıklamasında şu vurguları yaptı:

 

            26 Şubat Pazar günü yapılan kurultayımızda kabul edilen yeni tüzüğümüz, parti tabanımızın  beklediği, parti içi demokrasiyi daha ileri noktalara taşıyan bir tüzük olarak, partimizin gücünü artıracak, çalışmalarımıza ışık tutacaktır.

 

            Tüzük bir partinin anayasasıdır ve ne kadar demokratik olursa topluma, ülkeye yansıması o kadar olumlu olacaktır. Demokrasinin gelişimi bilinçli bir süreç işidir.

 

            Daha iyiye, daha mükemmele ulaşma çabası her zaman var olacaktır.

 

            CHP  bu kurultaydan güçlenerek çıkmıştır. Partimiz bundan sonraki süreçte ülke gündemindeki sorunlarla ilgili mücadelesini daha da yükseltecektir. Halkımızın beklediği de budur.

 

            Halkımızın iş, aş sorunları, yoksullaşma artarak devam ediyor. Anti- Demokratik, hukuk dışı keyfi uygulamalar artıyor. Bu süreçte tüm CHP 'liler omuz omuza birlik içinde olmak zorundadır.

 

            CHP Kdz.Ereğli İlçe Örgütü bu bilinç ve sorumlulukla çalışmalarını daha da yoğunlaştıracaktır.