Kdz.Ereğli Belediye Meclisi, Aralık ayı toplantısının ikinci birleşimini Halil Posbıyık başkanlığında gerçekleştirdi.

Birleşimin ilk maddesi olan “Müftü Mahallesi Hakkı Cöbek sokağın içkili yerler bölgesine dahil edilmesi" gündem maddesine ilişkin, komisyon kararı okundu. İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden "onay" alındığının aktarıldığı raporda, ayrıca şöyle denildi: "Asayiş durumu hakkında İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne görüş sorulmuş olup; ‘bahse konu Hakkı Cöbek sokağın içkili yerler bölgesine dahil edilmesinde genel güvenlik ve asayiş durumundan sakınca görülmemiştir’ şeklinde görüş bildirilmiştir. Sınır çizgisine 200 metreden yakın mesafede içinde otogar ve otobüs terminalleri, resmi ve özel okul binaları, ilk ve orta öğretim öğrencilerinin barındığı öğrenci yurtları ile ana okullara 100 metreden yakın mesafe içinde tespit edilemez hükümlerine haiz olup olmadığı sorulmuş; imar ve şehircilik müdürlüğü tarafından şartların taşıdığına dair yazı müdürlüğümüze gönderilmiştir."

GRUP SÖZCÜSÜ: YURT VAR

AK Parti Grup Sözcüsü Numan Korkmaz, rapor hakkında söz isteyerek yaptığı konuşmada, şu ifadeleri kullandı: "O bölgeye yakın kız yetiştirme yurdu olduğu düşünüldüğünde, hem yaşam biçimi açısından hem de bunun çok uygun olduğunu düşünmüyoruz. Bir de; içkili yerlerin tespiti, belli mahalleler bazında yapılması gerekir. Orası çarşının merkezidir. İş yerleri içinde içkili yerler çok da uygun değildir."
 

"SİZİN İTİRAZINIZA SAYGI DUYARIM"

Bunun üstüne konuşan Meclis Başkanı Halil Posbıyık ise raporun, yönetmelik kurallarına göre hazırlandığını belirterek, “genellikle içkili yerler çarşının merkezinde olur. Köylerde falan olmaz. Orası da yasalara tam uygun tarzda hazırlandı. Yönetmelik gereği emniyet müdürlüğüne sorarız; bize müspet rapor verildiği takdirde, ‘ben orayı kontrol altında tutarım’ dediğinde bu verilir. Sizin itirazına saygı duyuyorum” dedi.

CHP’lilerin ‘kabul’, AK Partililerin de ‘hayır’ oy verdiği rapora ilişkin gündem maddesi, oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemdeki “Ek ödenek verilmesi” ve “ödenek aktarması yapılmasının görüşülmesi” maddeleri de oy birliği ile Meclis’ten geçirildi.