Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gökçebey İlçe Başkanlığı’nda yaşanan istifalar ve atanan kayyumdan sonra, ilk ilçe kongresi yapıldı.
Gökçebey Belediyesi Aile Çay Bahçesi’nde yapılan kongreye; CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 22’nci Dönem CHP Zonguldak Milletvekili Harun Akın, Kilimli Belediye Başkanı Ali Arslankılıç, Muslu Belediye Başkanı Sabahattin Adıyaman, CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat, CHP İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Fikret Zaman, CHP Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin, CHP Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü, CHP Çaycuma İlçe Başkanı Umut Başoğlu, CHP Kozlu İlçe Başkanı Temel Kıral, CHP Kilimli İlçe Başkanı Filiz Karademir, İl Genel Meclisi üyeleri; Mustafa Uzundal, Nebahattin Yılmaz, Cemil Yüceer, Metin Uzun, İsmail Korkmaz, Gökçebey eski Belediye Başkanı M. Zeki Kılınçarslan, CHP Devrek eski İlçe Başkanı Şeref Aydınlı, partililer ve çok sayıda davetli katıldı.
Divan Başkanlığını M. Zeki Kılınçarslan’ın yaptığı kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Kayyum başkanı olarak bir konuşma yapan Cem Oktay, Gökçebey’de göreve geldiklerinde cumhurbaşkanlığı seçimini geçirdiklerini ve bunda da başarılı bir sonuç elde ettiklerini, belirtti. Oktay, “CHP’yi Gökçebey’de, Zonguldak ve Türkiye’de birinci parti yapmak için var gücümüzle çalışacağız” diye konuştu.

KÖKTÜRK: “AKP, TÜRKİYE’Yİ 
ZOR BİR DÖNEMECE İTTİ”

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk de, yaptığı konuşmada, 12 yıllık AK Parti iktidarının ülkedeki bütün değerleri ayaklar altına aldığını belirtti.
Köktürk, “12 yıllık AKP iktidarı Türkiye’yi zor bir dönemece itti. Ülkemizin ekonomik, sosyal ve her alanda çöküşünü yaratan AKP iktidarı, Atatürk ilke ve devrimlerini de ayaklar altına aldı. Eğitim, yargıyı kendilerine göre dizayn ettiler. Ülkemizin fabrikalarını, limanlarını satarken halkımızı fakirleştirdi. Ama AKP yandaşları, iktidar yandaşları zenginleşti. Gençlerimiz işsiz bırakılırken, emeklimiz, emekçimiz, memurumuzun yaşam standardı çok geriletildi” dedi.
Türkiye’nin AK Parti iktidarı tarafından Ortadoğu bataklığına saplandırıldığını söyleyen Köktürk, “Türkiye, bu iktidar sayesinde Ortadoğu’da bir belirsizliğe itildi. Ortadoğu kaynıyor. AKP iktidarı IŞİD’e her türlü desteği verirken ülke PKK’nin kıskacı altına sıkıştırıldı. Türkiye’nin önü bir karabasan gibi... Ortadoğu bataklığının sonucunda ülkemizdeki Atatürk heykelleri, büstleri, bayrağımız yakılıp yıkılıyor. Hükümet büyük bir acz içinde. Türkiye’nin geleceğine karşı büyük tehditler var. CHP olarak ülkenin getirildiği noktanın hüznünü yaşıyoruz ama yılgın ve umutsuz değiliz. CHP ülkeyi içinde bulunduğu durumdan çıkartacak tek partidir. Bundan asla ve asla hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bütün CHP’liler olarak ülkenin önündeki karabasanı yok etmek için var gücümüzle mücadele edeceğiz” diye konuştu.

FURAT: “ÜLKE YANGIN YERİNE DÖNDÜ”
CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat da, yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetinin ülkeyi yangın yerine çevirdiğini belirterek, “Türkiye huzursuz, Türkiye emin ellerde değil. Bu AKP iktidarını elbirliğiyle yenmek zorundayız” diye konuştu. Başkan Furat, şunları söyledi:
“12 yılık AKP iktidarı ülkemizi yangın yerine döndürdü. Ülke içinden çıkılmaz bir halde. Ülkeyi uçuruma getiren bu AKP iktidarına karşı elbirliğiyle, yılmadan mücadele edeceğiz. İl, ilçe ve belde örgütlerimizle birlikte AKP iktidarından kurtulmak için var gücümüzle çalışacağız bunun için önümüzde hiçbir engel yok.”
Kongrede yapılan seçimlere tek liste ile giren Cem Oktay, Gökçebey’in seçilmiş ilçe başkanı oldu.
CHP Gökçebey İlçe Yönetimi şu isimlerden oluştu: 
Mürvet Alacalı, Musa Aladağ, Ahu Doğan, Gürsel Gökmen, Ramazan Karademir, Salim Kaya, Aydan Kökgöz, Seyfi Saygı, Asım Sezer, Tülay Türkyılmaz, Sadi Uyar ve Ali Rıza Yılmaztürk. (Haber Merkezi)