CHP Zonguldak 1. sıra milletvekili adayı Haberal’ın kardeşleri ve oğlu, 4. sıra adayı Erol Sarıal, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, CHP İl Yöneticilerinin katılımı ile düzenlediği miting gövde gösterisine dönüştü. 

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili adayları gittikleri her yerde coşkulu ve sevgi gösterileriyle karşılanıyor. CHP Zonguldak 1’nci sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın kardeşi Prof. Dr. Ali Haberal, Osman Haberal, Mehmet Haberal’ın oğlu Erkan Haberal, 4’ncü sıra adayı Erol Sarıal, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, CHP Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun, CHP İl yöneticileri, CHP’li İl Genel Meclis üyeleri, Belediye Meclis üyeleri, önceki İl Başkanı Osman Yayla, İl Gençlik ve Kadın Kolları ve partililerle birlikte Perşembe akşamı Tepebaşı Mahallesi’ndeydi. Mahalle halkı tarafından “CHP iktidar, Başbakan Kemal” sloganları ile karşılandılar. Burada ilk konuşmayı yapan CHP Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun, AKP iktidarının 9 yıldan beri ülkeyi iyi yönetemediğini, Zonguldak’la ilgili bir projesinin bulunmadığını, halkın Filyos masalı ile uyutulduğunu söyledi.

“12 HAZİRAN DÖNÜM NOKTASI OLACAK”

CHP Zonguldak 1’nci sıra Milletvekili Adayı Başkent Hastanesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın kardeşi Ali Haberal yaptığı konuşmada, ağabeyinin bir haksızlığa uğradığını, suçunun ne olduğunu bile bilmeden Silivri Cezaevinde yattığına dikkat çekerek, “12 Haziran 2011 tarihi Zonguldak ve Türkiye için bir dönüm noktası olacaktır. 9 yıldan beri süregelen bir iktidar var. Bu iktidarın son zamanlarda artık yaptığı bir takım davranış bozukluklarını televizyonlarda hepiniz izlemektesiniz. 12 Haziran seçimi Zonguldak için çok önemli. Zonguldak, Türkiye’nin bu seçimde kalbi. Türkiye’deki herkesin gözü Zonguldak’ta. Çünkü bu seçimde Zonguldak’ın Milletvekili adayları son derece önemli kişiler. Bunların başında da Prof. Dr. Mehmet Haberal var. Diğer adaylara da bakıldığında hepsi değerli isimler. Bu kadroya bakıldığında Prof. Dr. Mehmet Haberal kimdir?

“HABERAL İÇİNİZDEN BİRİ”

İçinizden biri, bu bölgede yetişen ilköğrenimini, lise tahsilini burada tamamlayan önce Türkiye, sonra da dünyada bayrağımızı dalgalandıran bir bilim adamı. İlk böbrek ve karaciğer naklini gerçekleştiren, ilklere imza atan bugün Ankara’da en önemli yanık tedavi merkezlerine sahip olan bir bilim adamıdır. Bugünkü iktidarın yöneticilerinin hemen tamamı, başta Sayın Meclis başkanımızın muhterem eşleri böbrek hastasıydı kendisi yine hocamızın sayesinde bugün yaşamını sürdürmekte. Diğer ileri gelenlerin ailelerin hemen hepsi Başkent Üniversitesinin sağlık kuruluşlarında sağlık hizmeti almışlardır. 2003 yılında ülkemizin Başbakanı Konya’da hastanemizin açılışında yaptığı konuşmada ‘bu ülkeye bir çivi çakanın benim başımın üstünde yeri var’ demiştir. Herhalde başının üstündeki Silivri zindanları olmuştur. Bundan yaklaşık bir ay önce Zonguldak meydanında yaptığı konuşmada ise hocayı çetecilikle suçlamıştı ve büyük bir suçlamada bulunmuştu. Zonguldak halkı ve Tepebaşı sakinleri, Sayın Başbakan’a ve AKP’ye gerekli cevabı 12 Haziran’da vereceklerdir.” diyerek sözlerini tamamlayan Ali Haberal 12 Haziran seçimlerinde CHP’nin iktidara geleceğini sözlerine ekledi.

“ONURUMUZ HABERAL”

Ali Haberal’ın konuşması sonrası mahalle halkı, “Onurumuz Haberal”, “Tepebaşı sizinle gurur duyuyor” sloganları ile CHP’lilere destek verdiler. Daha sonra konuşma yapan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, “12 Haziran seçimleri tabii ki çok önemli. Ben şahsen, hizmeti getirirken 12 Haziran’ı düşünmüyorum. 12 Haziran’da sizler zaten görevinizi yerine getireceksiniz. Sandıkta gereken önemi ve değeri oylarınızla birlikte göstereceksiniz. Ona inancım sonsuz. Bende size söz veriyorum, verdiğim sözleri yerine getireceğim.” diye konuştu.

BİRLİK VURGUSU

CHP önceki İl Başkanı ve Milletvekili aday adaylarından Osman Yayla’da yaptığı kısa konuşmada, 12 Haziran seçimlerinin önemine değinerek, CHP iktidarında memleket meselelerini hep birlikte çözüme kavuşturacaklarını söyledi.

“BÖYLE BİR PARTİ AKP”

Son konuşmayı yapan CHP 4’ncü sıra Milletvekili Adayı Erol Sarıal, “Bugün seçim meydanlarında AKP’nin ve Başbakan’ın konuştuğu şey CHP. Aslında AKP muhalefet, CHP 9 yıldır iktidar. AKP Filyos projesini gündeme getiriyor. Filyos projesini yapmayan CHP. 9 yıldır iktidar Başbakan muhalefet genel başkanı. Ellerini tutan var ve Milletvekilleri Filyos projesini tekrar yapmak üzere Zonguldak’talar iktidara gelmediler, AKP iktidarda değil, iktidara gelirlerse Filyos projesini yapacaklar. Böyle bir parti AKP. Gençler diyor ki, ‘Haberal onurumuz’ diyor. Evet, bizim dünya ölçüsünde bir bilim adamı, dünya sağlık literatürüne geçmiş bir bilim adamı. Mehmet Haberal bizim onurumuz. Türk silahlı Kuvvetleri, yazarlarımız bizim onurumuz. Bizim onurumuzu kimse Silivri’ye atamaz bunun hesabını halk soracak” şeklinde konuştu.

Mitinge katılanlara kandil simidi dağıtan CHP’liler daha sonra Tepebaşı Son Durağa geçerek burada bir kahvehanede vatandaşlarla sohbet edip, sorunlarını dinlediler.