CHP Zonguldak milletvekili Ali Koçal, İl Başkanı Osman Yayla, Zonguldak Belediye Başkan Vekili İdris Şahin, İl Genel Meclisi Üyeleri Turhan Oral, İsmail Altunkaya, Seyfetin Ceylan, Belediye Meclis Üyeleri Kasım Ayçiçek, Sinan Kalander, İzzet Bildirici ve Kardeşler Köyü Muhtarı Nedim Bekar, Merkez Kardeşler Köyü Marıkpınarı mahallesi sakinleriyle birlikte iftar açtı.

 

Mahalle sakinlerinden Hüseyin Kermen ve arkadaşları tarafından düzenlenen iftar yemeğinde teşekkür konuşması yapan Koçal, Yayla ve Oral bölgemizdeki ve ülkemizdeki gelişmeler hakkında bilgi verdiler.

 

İlk konuşmayı yapan İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Turhan Oral İl Genel Meclisinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verirken ülkemizdeki ekonomik krizin Zonguldak’a da yansıdığını belirterek köylere önemli hizmetler veremediklerini ancak önümüzdeki dönem Zonguldak’a daha fazla kaynak aktarılması ve bu kaynakların etkin bir şekilde kullanılabilmesi için çalışacaklarını, başta muhtarlar olmak üzere tüm köylerle her zaman yakın ilişki içinde bulunacaklarını söyledi. Oral, boşaltılan köy okullarının satılması düşüncesine karşı olduklarını ve bu binaların köy yararına kullanılabilmesi için mücadele vereceklerini kaydetti.

CHP İl Başkanı Osman Yayla, Mübarek Ramazan ayının birlik, beraberlik ve dayanışma geleneğini her zaman sürdürmeye gayret ettiklerini ancak zamanın buna elvermediğini belirterek “Sizler de her zaman partimize, işyerlerimize, evlerimize gelebilir, telefonlarımızla bizlere ulaşabilirsiniz. İmkanlarımız neye el verirse, tüm samimiyetimizle sorunların çözülmesine katkı vermeye çalışıyoruz. Bu günü bize yaşattığınız için teşekkür ediyoruz” dedi.

Milletvekili Ali Koçal, yaptığı kısa konuşmada Zonguldak’ın 7 yıldır hak ettiği ilgiyi görmediğini belirterek işsizlik, göç ve emeklilerin sorunlarına değindi. Zonguldak halkının gereken tepkiyi göstereceğini vurgulayan Koçal, “Emekliye 1.83 zammı reva görenler, halkın yoksullaşmasını seyrederken kendi yakın çevrelerini zengin ediyorlar. Zamanı geldiğinde siyaset için de buralara gelir daha ayrıntılı konuşuruz. Biz her zaman sizlerle dayanışma içinde olacağız” dedi.